Dette kan du bruke litteraturvitenskap til:

14 thoughts on “Dette kan du bruke litteraturvitenskap til:”

 1. sånt som er genialt å høre når jeg sitter på lesesalen og føler at jeg blir mer og mer ubrukelig for hvert sekund jeg vier til forskjellen mellom paralepsis og paralipsis!

 2. At jeg nå sitter på lesesalen og lurer på når kommentar nummer to vil komme er vel et ganske tydelig tegn på at jeg ikke er i stand til å fokusere på Genettes kategorier på denne siden av helgen, og egentlig burde pakke sammen og gjøre noe annet. Hrmpf!

 3. Som det sto i en tysk matematikkbok: «Die Zahlentheorie ist nützlich, weil man nämlich mit ihr promovieren kann.» («Tallteori er nyttig, siden man kan ta doktorgraden på den.»)

 4. Ja – har merket at folk ser på meg som om jeg er fra en annen planet når jeg legger ut om oppgaver jeg skriver – og tenker også stadig tilbake på første dag på universitetet da jeg ikke forsto en dritt av hva folk snakka om.. hehe.

 5. Jeg ble overlykkelig da jeg hadde kommet så langt i studiet at jeg skjønte hvorfor jeg hadde måttet kave meg gjennom masse (som da virkert rar) litteraturteori. Fulgte en forelesningsrekke i fjor høst som het Identitet og selvfremstilling der det blant annet ble forelest over dobbeltkontrakten. Kjempespennende og nyttig stoff, særlig i denne typen debatt.

  1. Haha, nei. Men det er jo noe alle vi stakkars litteraturvitere kan si når noen spør deg hva slags yrkesmessige fordeler du egentlig får av dette faget (c;

 6. Jeg kan ikke huske verken virkelighetseffekt eller dobbeltkontrakt fra litt.vit. Men om dette ikke er helt nye begreper, så har jeg antakelig sovet i timen.

 7. Jeg kommenterer her, for jeg vet ikke om du sjekker kommentarer på eldre innlegg.
  Innlegget ditt «Huskeliste for dårlige dager» var helt utrolig. Jeg har kopiert den, og planlegger å henge den opp på kjøkkenet mitt. Jeg traff meg rett i magen, og jeg tror virkelig den kan hjelpe.
  Dette er første dagen jeg leser bloggen din, men kommer til å fortsette. Du skriver dypt, men lett, poetisk, men også enkelt. Ikke minst skriver du morsomt 🙂
  Mone Noberta

 8. Det er moro med akademidannede språk. En herlig blanding av latinavledede, relativt almenngyldige termer og begreper som er fullstendig landsspesifike, men alle med det fellestrekk at det er køl umulig for noen utenforstående å skjenne et kvekk. En tysker jeg studerte økologisk landbruk med (ja, det studiet finnes) kommenterte dette fenomenet en gang: «Men nå må jeg jo holde meg her i Norge. Jeg vet jo ikke hva noen ting heter på en gård i Tyskland!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s