Forsøplede fugler

Hvert år dør tusenvis av albatross-kyllinger av forgiftning, kvelning og sult. Grunnen? Albatross-foreldrene flyr ut over havet og plukker med seg alt som ser ut som mat hjem og stapper det i dem.

Problemet er at de plukker med seg plastavfall som ligger og flyter i tro om at det er mat. Fotografen Chris Jordan har dokumentert fenomenet.

Bildene under er tatt på et par turer på stranden der han bor, og ingen av bildene er photoshoppet eller arrangert. Du kan se samtlige av bildene her.

albatross1

albatross2

albatross3

, ,

26 kommentarer til “Forsøplede fugler”

 1. Viste disse bildene til Smurfene, og de ble ganske bestyrtet. Lillesmurfen bestemte seg for at han skulle bli sånn som sa til andre at de ikke måtte forurense miljøet når han ble stor. Sånt som dette gikk nemlig ikke an! Hilsen Smurfekompaniet.

 2. Så lurt at fuglene plukker og samler opp plasten for oss. Mye enklere å rydde når de først har sørget for å samle plasten i fine små hauger….

 3. “At ikke folk skjønner at tiden er overmoden for omlegging av livsstil. Markedsliberalismen må dø :P”

  Og hva gjør du for å drepe den? Sitte på nettet og kommentere i blogger?

  • Forsåvidt et godt spørsmål.

   På hjemmeplanet tar jeg personlige valg, jeg har kuttet ut alt kjøtt fra menyen, kjøper lokal mat, kjøper de fleste klærne, bøkene, tingene mine på loppis.

   På det litt videre planet studerer jeg miljø og utvikling og engasjerer meg i aktivisme i flere organisasjoner.

   På det videste planet snakker jeg med folk jeg møter, og der er ikke det å sitte på nettet og kommentere på blogger så dumt i grunnen.

   Hva gjør du?

   …ehm, kremt, sånn bortsett fra å sitte på nettet og kommentere i blogger? 🙂

 4. For noen bilder!
  Altså, de er så stygge at jeg knapt får meg til å se på de, og tanken på at fuglenbarna fores til døde er så fæl at…
  Men, bildene er utrolig sterke, det er noe ved de som trekker en inn.

  Oslo kommune er en sinke, det er rett og slett pinlig at de har trenert slik å komme i gang med resirkulering. Jeg har slekt en par steder på vestlandet, og de har sortert plast i åresvis.

 5. Eg trur ikkje det er instinkta til fuglane det er noko i vegen med, det er heller det at naturen ikkje var full av søppel da fuglane fekk instinkta sine, så “unngå plastkorker” har ikkje blitt instinkt.

 6. Huff. Det får meg til å tenke på alt det søppelet folk ikke gidder å kaste i søppelkassene. Det får meg også til å tenke på at instinktene til fuglene kanskje ikke er like sterke lenger? Siden de klarer å plukke med seg fingerbol istedet for mat.

 7. Au, jeg får vondt av å se på dem. Stakkars fugler. Visste heller ikke at fugler kunne finne på å spise plast. Må legge til at jeg synes det er ganske utrolig at de ikke har dødd tiligere, de har jo hele magesekken full av flaskekorker. De må ha hatt dem på menyen lenge.

 8. Å herre min dag. Dette var ekkelt, hadde ingen anelse om at det foregikk. Uff, stakkar fugleungene. Fankens bruk og kast-samfunn… forsøpling er noe av det verste.

 9. Dette var stykt, spesielt når vi tenker på de enorme mengder plast som flyter rundt. Når plasten brytes ned i små biter spiser fisken den, fordi fisken forveksler plast med plankton.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: