Morsomhetsprinsippet

Noen svenske designere har utviklet rolighetsteorin i sammarbeid med Volkswagen: En teori som går ut på at vi mye heller gjør ting hvis de er morsomme å gjøre. Her er et eksempel med en trapp som ble forvandelet til et piano:

Her er et eksmepel på en søppelkasse som plutselig ble myye dypere:

17 kommentarer om “Morsomhetsprinsippet

  1. Så fantastisk! Jeg vil ha sånne trapper! Da kan jeg spille Lisa gikk til skolen, mens jeg går til skolen (eller jobben). Og så gjør det ikke noe om jeg må gå opp og ned noen ganger og gjøre noen hopp, for jeg smiler!! 🙂

  2. Åh, jeg vet at jeg er en av de mer sentimentale her i verden, men jeg ble likevel helt rørt av den trappa. Hadde den vært her i nabolaget skulle jeg tatt med meg noen musikervenner og spilt «heksenes dans» i trappa 🙂

  3. Hihi, så fantastisk! Jeg vil også gå i pianotrapp..!

    (Den er jo forøvrig en fantastisk parallell til filmen Big fra 1990 (?) – pianoscenen i lekebutikken. Sukk! :))

  4. Takk, Virrvarr, for at du finner sånt på nettet, og deler det med oss. Den trappa ville fått selv meg til å løpe og hoppe (jeg er litt overrasket over at ikke flere prøvde å spille en sang på den)

  5. Ja, rolighetsteorin er digg. Det som blir et langsiktig problem, da, blir det med å beholde moroa. Om ALLE trapper laget pianolyder f. eks… 🙂 Jeg liker også ideen de har med «Fortune Parking»!

  6. Når vi smelter slik av bildene av trappa, tror jeg det er fordi den er et fint symbol på at vi mennesker har evne til å gjøre tilværelsen vår morsommere og mer menneskelig. Humor og kreativitet er to sider av samme sak, evnen til å slippe tankene fri og la dem følge nye spor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.