Den store sekt-testen!

12 kommentarer om “Den store sekt-testen!”

 1. He he. Ja… Har møtt mitt med sektmedlemmer. Husker jeg var fienden da vi var små, jeg var vist «Guccifeminist» og ødela kvinnekampen og mener jeg å huske. He he. Det var den gangen, glad de fleste vokser det av seg. Men du har jo de som aldri gjør det :p

 2. Ei sekt tror jeg består av mennesker som mangler evne til å tilfreddsstille sine sjelelige behov på en ekte måte, og som søker nødløsninger ved å flykte fra seg selv inn i større enheter. Sekter har derfor de samme egenskapene som organismer. De består av et hode som skal ha full kontroll (f.eks. av «de eldste» eller «Den demokratiske sentralismen»), og lemmer som ureflektert skal underkaste seg denne kontrollen.

  Sektene virker tiltrekkende fordi de gir sjelelige nødløsninger. Mennesker oppnår en form for fellesskap ved å tilhøre en større enhet, en form for selvfølelse fordi de tror de fortjener ros for lydig å innordne seg i enheten og arbeide for den, og en form for livsinnhold fordi de drømmer om at enheten en gang vil føre dem frem til et eller annet lykkeparadis.

  Men omkostningene for disse fordelene er store. Alle som tilpasser seg slike enheter ved dypest i seg selv at de lever på ei livsløgn. Det helter derfor at desillusjonering vil føre til nihilisme dvs. uten illusjonene finnes det ingen verdier tilbake. Frykten for sannheten fører til at de ikke møter argumenter med motargumenter. Innvendinger gjør dem rasende og får dem til å gå løs på andre som personer.

  Innordningen i sekter bryter også ned mennesker sjelelig. Kravet om lydighet gjør dem fremmede for drivkreftene i seg selv og i sin natur, og til slutt risikerer de å miste seg selv. For å kunne flytte all makt over til organismens hode, må de mishandle sitt eget,indre liv. Dette gjør dem svake og destruktive i seg selv, og innordningen i enheten blir stadig vanskeligere.

  Sekter inntar derfor det jeg vil kalle fascistiske holdninger. I stedet for å ønske å sette mennesker i frihet slik at de kan ta i bruk sin iboende egenart og gjøre de erfaringene en ekte selvbevissthet må bygge på, forsøker sekter å få makt over mennesker. De skal depersonifiseres slik at de kan formes og styres utenfra etter enhetens behov.

 3. HAAAAHAHAHAHAHAHAHA

  Takk, Ida! Dette har vært en grusom dag helt til jeg klikket meg inn på bloggen din og leste dette. Vet ikke om vi tenker på samme organisasjon, men den jeg har i tankene er veldig glad i å ødelegge bygninger blant annet (aka tægging). Har tenkt over det samme mange ganger selv. Blir like skremt / irritert hver gang. Du er så flink å ta ting på kornet!

  TAKK!

 4. Hehehehe….. Ingen tvil om at vi har enkelte erfaringer fra ungdommen felles, Ida! Rent bortsett fra Steiner var det ikke mye jeg ikke kunne dra kjensel på der….

  (Hvordan KUNNE du gjøre dette mot oss, Ida? VEIT du ikke at slike utspill må disskuteres internt før de kan sendes ut? Dette er et klart budd på linja, og jeg tror du bør komme innom kontoret SNAREST)

 5. Men Klassekampen _er_ jo den mest anti-kommunistiske avisa: Ingen andre gidd å skriva om Raudt, så da er det sjølvsagt ingen andre som kritiserer Raudt så mykje, heller.

  Merksemd er koseleg det, men eg er sekterisk nok til å meina at dei har gått over streken eit par gonger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.