Virrvarrs julegaveguide, del 2:

Det nærmer seg jul, og du mangler kanskje noen julegaver å legge under treet? (Åkei, jeg kjøpte alle mine i midten av november, men jeg er spesiell.)

Jeg tenkte jeg skulle publisere et par av de beste gavetipsene i år. Jeg er ikke sponset av noen av produsentene til produktene jeg legger ut, forøvrig.

Årets beste gavetips (i følge meg:)

Gode gjerninger:

Jada, det er fint å gi bort sånne veldedighetsgaver, men det er ikke alltid så gøy å få et kort med beskjed om at du har fått robust såkorn til en bonde i Bangladesh. Gode gjerninger fra Lush løser problemet, og gir både penger til et veldedig formål samtidig som mottakeren får en fysisk gave.

Gode gjerninger

Lush Norge har inngått et sammarbeid med Regnskogsfondet, og laget en bodylotion der alt unntatt moms går til regnskogen. Når det i tillegg er en god bodylotion, er dette den beste veldedighets-dealen i årets julehandel, me thinks.

Hvorfor akkurat Regnskogsfondet? Fordi alle Lush-produkter er laget på palmefrie ingredienser. Det betyr at ingen palmetrær var kuttet ned i tilblivelsen av lotionen. (Ja, det meste som heter «vegetabilsk olje» er i realiteten pressede palmetrær. Kjipe greier.)

Bunny-love og andre etsy-godsaker:

Etter å ha kjøpt julegaver på nettet, kan jeg med hånden på hjertet si at Etsy-folket shipper først. Det betyr at det ikke er for sent å bestille etsy-julegaver selv om det snart er tredje søndag i advent.

Du kan praktisk talt finne alt på Etsy, men en av mine favoritter er håndlagde smykker det bare finnes én i hele verden av. Alle vil ha kaninkos på fingeren, f.eks.

Kaninkose-ring

Xkcd-boken:

Fordi alle elsker Xkcd, fordi den har striper og ekstramoro du ikke får på nett, fordi det er noe veldig tilfredstillende å kjøpe en bok som er Creative Commons-lisensiert og fordi Randall Mundroe allerede har fått inn nok inntekter på boken til å bygge en skole i Laos.

Xkcd-boken

PostSecret-bøker:

Fordi alle vil ha en. Minst. Hallo. Selv de som ikke vet om prosjektet på forhånd.

Flamme Forlags Singelklubb:

Fordi alle vil ha plutselig poesi gjennom hele året, istedenfor én bok til jul. Åkei, utenom de som ikke liker poesi, da. Jeg bare glemmer at de finnes fra tid til annen.

Hva er dine beste julegaveidéer?

, ,

10 kommentarer til “Virrvarrs julegaveguide, del 2:”

 1. Bare tipser om at etsy nå også finnes i Norge. Skal visst være samme konsept. epla.no heter det her

  Ellers så er gaver som kan brukes opp en god ting synes jeg. Og hjemmelagede gaver… mmm, kjenner jeg gleder meg til jul, vet det kommer lefse og spekepølse i gaver, nam 🙂

 2. Boken som kom nå om dagen “Insha`Allah” skrevet av Torill Sagerup, og er dikt fra livet som miljøarbeider på asylmottak der hovedpersonene er enslige under 18 år. Gitt ut på Publicabok i Sandnes.

 3. Akkurat nå lager jeg brente mandler, og i går laget jeg karameller. Jeg har spart på småglass i et par måneder nå, tomatpuré, pesto, hvitløk/chilipuréer, etc, så det blir emballasjen. Hele greia skal pakkes inn i det jeg har liggende av gavepapir og aviser, dekoreres (forhåpentligvis smakfullt), og jeg skal skrive små notiser på pakkene til den som skal få. Litt arbeid, men det er en labour of love. Moro og det er også fantastisk lite ressurskrevende, billig og sådan studentvennlig. 🙂

 4. Nå kjøper jeg stort sett bare til barn, så det går mest i klær, lego, bøker og tegne-/skape-/malesaker.

  Bøker er generelt et supert tips, for det finnes jo noe for absolutt enhver smak og aldersgruppe. 🙂

 5. Jeg er evig takknemlig for at du tipset meg om etsy, kjære Virre. Etter fem minutter med surfing har jeg funnet vesker med både Bassa og Johnny Cash på, og det er bare begynnelsen. Litt dumt at jeg oppdaget dette akkurat nå, jeg er nemlig skikkelig flink til å kjøpe gaver til meg selv, litt sånn på bekostning av julegaver til andre. Men hey, sånn er livet.

  • Både Bassa OG Johnny Cash? Det er jo alt som er fint her i livet 😀 Gud, jeg savner Bassa. Jeg savner egentlig alltid Bassa.

   (Til orientering: Bassa er en astmatisk, epleptisk mops. Åh, Bassa!)

 6. Mine gavetips er ikke spesielt miljøvennlige, men i går gikk jeg til innkjøp av “gråpapir” med tanke på å slutte med glanset julepapir:

  Skjerf og/eller knestrømper i glade farger (og det er det jo mye av nå).

  Lys og servietter (passer til de fleste som har alt).

  Kaffe og sjokolade (fint som ekstragave hvis noen skal få mer enn lys og servietter).

  Flaxlodd (alltid en vinner).

  Gavekort på byens beste fiskeforretning (fersk fisk).

 7. Mine beste julegaveideer:

  Ullklær – kommer alltid godt med i den kalde årstiden

  Brettspill – alltid like populært, og kan taes i bruk allerede på julekvelden

  Vin/konjakk/brandy e.l. – Sees på som forbruksvare og er meget populært å få

  Lykter – man kan aldri få for mange fine lykter

  Gavekort på aromaterapi eller annen behandling – blir satt stor pris på

  Jeg har det som en liten “regel” at jeg alltid skal gi bort ting jeg kunne tenke meg å få selv, og kjøper ikke “billig rask”. Folk har oftest husene fulle av unyttige gjenstander..

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: