Om Den ene

39 kommentarer om “Om Den ene”

 1. Det er ekstremt sunt for meg å lese om andres «den ene», jeg lærer mye om hvordan livet til andre kan være. Selv har jeg hatt norges tryggeste oppvekst, og kan for bare livet ikke skille ut _en_ den ene ettersom jeg var og er omringet av folk som brøy seg. Ikke sånn å forstå at barndommen ble perfekt av det, men du verden så mye bedre barndommen min var en mange andres.

  Takk for at du deler, takk for at du gjør meg klokere.

 2. Dette var eit ufatteleg, ufatteleg nydeleg blogginnlegg. Heilt fantastisk. Eg er heilt skjelven faktisk.

  Sånne «den ene» i mitt liv er grunnen til at eg skal bli lærar. Viss eg nokon gong kan vere denne eine for nokon i denne verda, så skal eg vere nøgd herifrå til månen.

 3. Fysninger. Jeg er litt sånn «hvaskaljegsitildether, dettraffmegmidtimagen». Du er norges desidert beste blogger. Du beveger, du setter tankene i gang.

 4. Åå, det var fint, Ida! Takk for sist foresten:) nå ble jeg skikkelig inspirert til å skrive om mine «den ene»! Jeg har blogget om selve prosjektet før, men tror jeg må skrive litt til:) god jul og varm klem fra Calima/Lisa

 5. Jeg vasser i unge mennesker som jeg kan være både den ene og den andre for. Marerittet mitt er alt det jeg ikke ser, alt det jeg overser, alle jeg tar feil av, alt jeg skjønner når det er for sent. Og det verste er jo at det verste ofte ikke synes hos dem det gjelder.

 6. Jeg drømte om deg i natt, Ida. Det vil si jeg drømte om bloggen din. Jeg kjørte i en ny og rar tunnel i Oslo (en som ikke er bygget enda) – og plutselig i en krapp sving, står det på et skilt:»Revolusjonært Roteloft, sving til høyre»

  Jeg smilte godt av drømmen da jeg våknet. Og da jeg omsider kom meg på nettet i dag, skjønte jeg på RSS-leseren min at du hadde tatt utfordringen. Så jeg svingte innom (eller av til høyre om du vil) – slik jeg alltid gjør når du har blogget. Jeg ble hjertevarm og glad av å lese innlegget ditt. Med klarsyn, innsikt og gjenkjennelige ord – forteller du historier om Den ene, som mange trenger å lese.

  Takk for at du tok utfordringen, Ida 🙂

 7. Jeg er så svingete i dag, jeg får lyst til å grine når jeg leser dette, men det gjør meg jo aller mest glad.

  Jeg husker den psykologen de sendte meg til når jeg var 10 som skjønte at jeg hadde mer behov for et trygt pusterom i hverdagen heller enn spørsmål. Han lot meg alltid spille dataspill hele timen om snakking ble for vanskelig. Jeg husker at jeg gledet meg til de timene hele uka.

 8. Takk for fantastisk flott, engasjerende og rørende innlegg. Det er godt du hadde noen i livet ditt, men de var tydeligvis ikke mange og de kom sent. En påminnelse til oss alle om hvor viktig det er å bry seg.

 9. Utrolig bra. Fantastisk. Jeg har vært fan av deg lenge, du er absolutt den beste bloggeren i Norge. Ingen over, ingen ved siden..

  Dette var et viktig og bra innlegg. 🙂

 10. Kan jeg noen gang forstå undrer jeg når jeg leser slike innlegg. Kan en jente med en oppvekst, viss mest opprivende momenter besto av å hyle «Det er ikke min skyld at jeg ble født» til to som alltid har, og alltid vil bry seg forstå hvordan det er å mangle disse to personene, eller heller mangle den substansen de var, og fortsatt er i livet mitt? Jeg tror ikke jeg kan det, jeg tror ikke jeg kan forstå hvordan det er at ens egne foreldre ikke bare elsker deg, men også evner å sette grenser, oppdra, forsørge og ikke minst ha omsrog for sine barn. Jeg er en av tre som har hatt to av de mest fantastiske «den ene» som noen kan drømme om. Det betyr på ingen måte at livet mitt har vært en dans på roser, at jeg alltid har vært harmonisk, det betyr bare at jeg aldri har behøvd å tvile på hvem som skal sope opp knuste hjerter, ødelagte kroppsdeler, sinner i kok og alt som hører med i en oppvekst. Det betyr bare at bak alle mine rare påfunn finnes vissheten om at to mennesker alltid elsker meg. Og det har jeg etterhvert skjønt at ikke bare er en styrke, men også en ganske mye mindre vanlig ting enn jeg trodde da jeg vokste opp.

  Takk Ida, for at du på en likefram, men likevel underfundig måte minner meg på at verden er ganske stor, ganske kompleks og slett ikke alltid slik jeg skulle ønske.

  Guro

 11. Takk for at du skriver. Hjelper å vite at man ikke er den eneste som har det sånn. Selv om jeg er voksen for lengst så leiter jeg fremdeles etter noen voksne som kan passe på meg (leiter sånn inni meg, ikke aktivt).

 12. Takk for at du delte med oss.
  Sjøl har jeg nå kommet i den situasjon at jeg har muligheten til å være den ene. Eller aller helst et supplement for de unge jeg har med å gjøre. Og det gir så utrolig mye å kunne gjøre dette for noen. Håper mange som jobber med barn/unge eller har barn/unge rundt seg leser bloggen din og ser at det faktisk nytter, det kan gjøre en forskjell 🙂

 13. Jeg sitter her og gråter, dette var det fineste jeg har lest på lenge. Jeg kjenner meg så godt igjen. Takk for at du deler slike ting med oss, det betyr mye.

 14. Tusen takk for denne teksten, Ida. Jeg har lest den flere ganger nå; det er ofte det som skjer når jeg går inn på bloggen din – blir sittende å lese det samme flere ganger. Du skriver så bra. Du skriver på en måte som gjør det lett å lese om vanskelige ting.

  Du er den beste.
  Og jeg er så glad du har Lene & co 😀

 15. Kjære Ida.

  Eg er stor, sterk og slem dame som må tåle onde barneskjebner kvar dag på jobb.

  Og no fekk du meg til å GRINE.

  Det raraste er at eg er så stolt av deg at eg er heilt sprekkeferdig når eg snakkar om deg. Møtte Torgrim Eggen i Oslo sist, han sa han hadde lese opp saman med deg (eller noko slikt) og at han var veldig begeistra, og eg skraut og skraut av deg og snakka som om eg hadde eigne aksjar i deg.

  Veit ikkje kva det er, frøken dings, men du smyg deg heilt innanfor skjorta, du. Fine menneske.

 16. Tårene triller her også. Veldig bra skrevet. Og veldig bra du trekker fram et annet perspektiv av Den ene. Takk 🙂

 17. Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg leser ikke bloggen din fast, jeg er bare innom sånn av og til for å lese litt.

  Det kan kanskje høres litt malplassert ut, men fy f så heldig du har vært som har hatt så mange snille og varme personer rundt deg. Jada, jeg vet at du nok har hatt personer som hverken har vært snille eller varme også, men du kan takle mange av dem hvis du bare har litt ekstra snillhet og varmhet i nærheten. Jeg kjenner faktisk igjen en del avbeskrivelsene dine. Tror faktisk jeg har møtt de samme selv, om på et annet sted og på et annet tidspunkt.

  Egentlig tror jeg at du er en slik snill og varm person for flere og jeg er sikker på at du «er der» for flere gjennom bloggen din og andre steder du er på nettet i alle fall. Kanskje til og med uten at du vet det. Stå på og ha et riktig godt nytt år!

 18. Åh, dette var sterkt og fint å lese. En (av mange) ting jeg setter stor pris på med bloggen din, er at du skriver så enkelt. Dypt, men enkelt. Jeg hater vage metaforer og liknende alá Ari Behn (skal ikke gå så mye nærmere innpå hva jeg mener om han). Du gjør det så meningsfyllt, men likevel – ja, så enkelt. Utrolig bra!

  Håper det er OK at jeg har linket deg på bloggen min. 😉

 19. Dette innlegget traff meg! På mer enn en måte. Det fikk meg til å se deg og dine behov – hvor flott det er når sårt tiltrengt omsorg dukker opp. Men det fikk meg også til å kjenne på mine såre punkter, min sorg, mitt behov for «den ene» i oppveksten – ja, faktisk et behov som er der den dag i dag. En konskekvens av sårbarhet, men også et udekt behov i kritiske faser der støttespillere uteble.

  Vondt-godt når du setter ord på det! Veldig bra skrevet! Er kjempeglad på dine vegne at du møtte disse «den ene» og fremdeles har noen av dem i livet ditt.

  Klem, ella

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s