Rare ting som gir meg julestemning

Stemninger er noe tilfeldige greier. Det som utløser julefølelsen hos meg utløser den nødvendigvis ikke hos deg. Noen nevroser er felles: Det blir ikke jul uten Tre nøtter til Askepott og oksen Ferdinan for de aller fleste.

Lillesøster klaget på julemusikken min tidligere i uken, og syntes jeg burde spille det som ga henne julestemning: Beatles og gammel Marilyn Manson. Det slo meg at jeg har en del julesærheter selv, så jeg tenkte jeg liksågodt kunne lage en liste. Du kan jo dele dine særeste julegreier i kommentarfeltet?

Julestemning alá Virrvarr:

 1. Chai-te
 2. Røkelse med opiumsduft
 3. Quem pastores laudavere
 4. Bivoks
 5. Mose innendørs
 6. Fluesopper fra Panduro
 7. Flanellografer
 8. Å stå opp grytidlig fordi du er så ivrig
 9. Å synge i kor
 10. Rene gardiner
 11. Støvete pappesker
 12. At noen kaller Torvbyen for Stabburet
 13. Hjemmelaget pesto
 14. Tekstil som er ødelagt av flekker fra smeltet stearin
 15. Spice Girls
 16. Super Mario
 17. Kingdom Hearts til Playstation
 18. Å sove i samme seng som søstrene mine, selv om det er trangt
 19. Å stå ute i kulda og se på stjernene
 20. Nylonstrømper som fryser fast i leggen
 21. Alle vi barna i bakkebygrenda
 22. Ordet «kanefart»
 23. Kakao
 24. Å knekke nøtter med nøtteknekker
 25. Potetmos til frokost
 26. Jon Blund
,

20 kommentarer til “Rare ting som gir meg julestemning”

 1. Julestemning? Det må være: Lage julekort med glanspapir og glitter. Bake pepperkaker, finne fram julemusikken, pakke gaver med omtanke, pusse vinduer når” kakelinna” kommer og en masse andre ting. Men nå har julestemningen blitt: Kjøp gaver og få butikken til å pakke inn så alle kan se at man får en gave fra Hennes & Mauritz. Eller aller helst bestill fotojulekort ferdig designet, legg penger i konvolutten så kan man bytte konvolutter med hverandre på julekvelden. Pepperkaker får man kjøpt på Kiwi, julemusikken laster vi ned fra Itunes, Pusse vinduer gjør vi ikke lenger. Kakelinna forsvant med den globale oppvarmingen. Glitter og glanspapir?, hva er egentlig det?
  JEG VIL HA TILBAKE JULA!

 2. Jeg kjenner meg igjen i mange av dem ja! 😀 Jeg regner alltid med at folk forbinder akkurat de samme tingene som meg med jula, men det er klart de ikke gjør. Det er kanskje ikke alle som får julestemning av metall-eggeglass eller hockeypulver?

 3. Åh! Så jeg er ikke den eneste som får julestemnning av Kingdom Hearts! 😀

  Jeg får dessuten stemning av en hel del av de samme punktene også, som chai-te, bivoks og mose.
  Dessuten hjelper kortlagning og julegavenpakning godt på julestemningen. Og lys! Spesielt ute. Da blir jeg juleglad (:

 4. Tre nøtter til Askepott?

  Beklager, men inga liste over jule-innhold er komplett uten den, for meg.

  God Jul til sprøe, sprelske og sprelske Ida!

 5. Nå lukter det julestemning i hele huset!
  Juleskinka i ovnen, ribba på vent, røkelse i stue og kjøkken, Mahalia Jackson’s Silent Night …
  Og hva mer gir meg julestemning? Å ønske god jul.
  GOD JUL OG GODT NYTT ÅR TIL DEG, VIRRVARR!

 6. Det er bare noen ting som setter igang jule-følelsen, er det ikke?
  Her er min liste:
  STRESS! (Du må stresse først for at det skal bli deilig å slappe av etterpå.)
  Spis noe med mandler eller kanel i.
  Dille rundt med julepynt og gaveinnpakning.
  Puss messing. (Tradisjon 😉 )
  Se på ting du har sett før på TV i nattdrakt/joggeklær/kosebukse.
  Hør på “Its snowing on my piano” med Bugge Wesseltoft.
  Lage julepynt…

 7. Har bare én juleting, jeg. “Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”. Oxen Ferdinand, Piff & Puff, og Kalle Ankas fotografiska expedition.

  Norge har også begynt å sende dette, men jeg MÅ ha programmet med de svenske stemmene, særlig Benjamin Syrsa (Timmy Gresshoppe) som synger “Ser du stjärnan i det blå” på slutten, skjærende falsk 🙂

  Med unntak av det året jeg overvintret på Madeira har jeg sett dette hvert år siden 1961, og det blir ikke jul uten.

 8. Spice Girls – oooooh Yessss! Det hadde jeg ikke tenkt på en gang, men ja.

  Chai-te – særlig Clippers Chai.

  Røkelse med opiumsduft – nettopp.

  nøtter og nøtteknekker. Valnøtter.

  Bivoks – Som alle andre barn som en gang har vært i nærheten av en steinerskole.

  Rene gardiner (Og det veldig!)

  Støvete pappesker (Jaaaah!)

  Tekstil som er ødelagt av flekker fra smeltet stearin – Precis.

  Og en du glemte:
  lyslamper formet som stjerne, juletrelys eller kunstige lysestaker i stuen, også etter at alle folk har lagt seg og du sitter oppe og leser.

 9. jeg leter fortsatt etter julestemningen min jeg. den bruker å komme snikende når jeg handler og pakker inn gaver, men i år har jeg måttet budsjettere julegavehandlingen- og lagingen såpass at jeg ikke har fått råd til å hverken handle eller lage noe særlig. kanskje det er der det ligger. hm. julestemning ønskes!

  …men det ble litt bedre av å benisse og beglitre hele leiligheten ^____^

 10. Jeg har vel et par ting selv.
  Men først; Ja, å sende noen helt til Rolvsøy for å dra på Stabburet blir feil. Stabburet ligger på Råbekken.

  1. Huset til Lara Croft
  2. Kongerøkelse
  3. Neseblod i fintøy
  4. Lakksko
  5. Gavejakt på morgenen
  6. Røde gardiner fremfor sorte
  7. Stjernelampa i vinduet
  8. South Park til Playstation
  9. Gå over Opstad klokken 2 på natten og se alle lysene i folks vinduer
  10. Spenningen over de horrible gavene fra Morfar og Gro, og håpe at Mamma får leopardtights eller enda en bok fra Kristin Kirkemo

  Sånn ca.

  • Om de lokale kaller Torvbyen for Stabburet, kan denne innflytteren kalle Råbekken for Rolvsøy. 😛

 11. 1. Mahalia Jackson sin grønne julecd
  2. Lage sild i gamle norgesglass
  3. Bake hvite kakemenn
  4. Lerums julebrus
  5. Herreavdelingens juleverksted på radioen

 12. 1. Juletre
  2. Hugge grantre for å ta inn i stua
  3. Barnåler i sokkene
  4. Glitter
  5. Julekort
  6. Sild
  7. Noen skrekkelige julesanger som jeg ikke husker navnet på (trenger ikke bare være god julestemning?)
  8. Adventskalender
  9. Hjemmelaget rull
  10. Rødbeter
  11. Tre nøtter til Askepott
  12. Grevinnen og Hovmesteren
  13. Disneys juleprogrammer, spesielt Snøhvit og dvergene, Bambi, ekorne og Donald og den gresshoppa
  14.

 13. Åh, er det dét som er Stabburet? Åsså jeg som sendte en stakkar helt til Rolvsøy, gitt. 😀

  Jeg må ha juletreet i hus en ukes tid før julestemningen kommer snikende, så jeg terger på meg store deler av befolkningen og pynter tre rundt andre søndag i advent. Til gjengjeld hiver jeg det ut (pakker det ned) om morgenen 1. januar, det er bare feil å la det stå et par uker ut i det nye året.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: