Fjerde Romabrev

12 kommentarer om “Fjerde Romabrev”

 1. Hurra for fjerde Romabrev, det har jeg gledet meg til! Du faar virkelig utforsket byen, saa flott. Det jeg elsker med Roma er at det er saa utrolig mye aa se, man kan dra tilbake hundre ganger og likevel oppleve nye ting. Jeg har blitt inspirert til aa ta med meg Evensens bok neste gang.

 2. Nå vil jeg til Roma. Og jeg vil gjerne ha deg med som guide. Jeg har lært mer av dine romabrev enn av alle guidene jeg har møtt til sammen. Jeg har ikke møtt så mange, men det er et kompliment likevel.

 3. Halve blogg-Norge sitter nå med ferdigpakket koffert. Roma, here we come! Vent på oss, Virrvarr.
  Og hold på Thiis-Evensen 🙂
  I mellomtiden; kos deg.

 4. Jeg lærer så mye av å lese. Takk!
  Jeg sitter såvidt igjen med svake inntrykk av et delvis ødelagt Colosseum, gamle bygninger og smale gater fra min egen ungdomstur til Roma (for ca 35 år siden), og jeg opplever mye mer når jeg leser dine Romabrev.
  Håper på flere brev!

 5. St Thomas må da være strålende fornøyd nå. Takk for en aldeles strålende romatur. Det var akkurat hva jeg trengte her hvor det var atten kalde grader i dag. Kos dere.

 6. Nero hadde ikke rukket å tilte fullstendig da Roma brant. Han var på landstedet sitt da han fikk beskjeden om brannen, og vendte straks hjem, der han øyeblikkelig satte i gang skadebegrensning, nødhjelp, og deretter gjenoppbygging.
  Biografene hans har ikke vært helt uhildede, verken mht. han eller keiserdømmet generelt.

  That said, så lar det seg ikke nekte for at han utviklet endel, eeeh, skal vi si… eksentriske trekk.

 7. Hei Virrvarr!

  Jeg elsker Roma og har vært der et to-sifret antall ganger. Det er veldig moro å lese din tolkning av byen 🙂 Jeg trodde jeg satt på endel informasjon etter såpass mange reiser ned dit,men jeg leser masse nytt i dine skildringer. Gøy! Og takk!

 8. Roma Roma Roma!

  Siden moren min bor like utenfor denne vakre byen har jeg mulighet til å dra dit et par ganger i året, heldige meg. Vil derfor gjerne komme med et lite tips om hvor dere må spise hvis dere vil spise fantastisk italiensk mat – bare enda bedre. Stedet heter Costanza og ligger i Via del Paradiso (!) like ved Piazza Campo dei Fiori. Ikke helt bilig, men verdt hver eneste krone. Restauranten ligger i kjelleren til et eldgammelt teater. Og se, de har en egen webside http://www.hostariacostanza.com/inglese/hostaria_costanza.html

  Hvis dere har lyst til å se en litt annen side av byen, en grell kontrast til turistdelen og den deilige maten beskrevet ovenfor, kan dere gå til Via degli Astalli, like ved Piazza Venezia og «Bløtkaka» litt før kl 16. En liten gate unna de store turistatraksjonene ligger et senter hvor flyktninger kan få mat og en dusj – de åpner kl 16 og derfor kalles steder kl 16 blant flyktningene. Det er folk som drar ditt som nettopp har kommet til Italia, som er på gjennomreise til et annet land hvor de vil søke asyl. Eller de har søkt asyl i Italia, men ikke fått noe mottaksplass og bor på gata. Eller de har fått opphold i Italia, men klarer ikke å finne jobb og bor fortsatt på gata. det er noen kristne som driver stedet, hvis dere får lov til å gå inn kommer til noen enorme kjellerlokaler som ligger under en gigantisk kirke. En annen bit av verden, hvis dere orker det.

  Klem Beret

 9. Jeg ble overrasket over hvor *lite* Colosseum var da jeg så det første gang – i Gladiator (filmen) virket det mye større! Likevel, fascinerende bygg, by, land og folk. 🙂

 10. Om du har en ettermiddag fri, ta banen eller en taxi ut til Forte Prenestino og se verdens vakreste squat mens det ennå står. Se for deg Blitz, bare i en nydelig dekorert middelalderborg. Var ivaffal vakkert for 10 år siden..

 11. Herlegheit, det er lengje sidan eg har blitt så oppslukt av noko. Eg las nett alle fire Romabreva i eit jafs, og no er eg litt fjernrusa på Roma eg òg:p Skal seie du vekte reiselysta i meg, iallfall:) Godt nytt år på Roteloftet og i verda!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s