Dagens frislipte bøker:

Jeg driver og slipper ut to Bookcrossingbøker hver dag nå.

Disgrace av J. M. Coetzee.

En fantastisk bok, som jeg desverre traff på feil tidspunkt i livet. Jeg leste den på universitetet, og selv om jeg ikke kan finne noe galt med den, var en del av de mer groteske handlingene litt for mye for meg på det tidspunktet jeg leste den på. Boken og jeg har ikke blitt venner igjen siden, så derfor tenkte jeg at det var på tide den prøvde å finne seg et ny og mer begeistret eier. Jeg la den fra meg på setet da jeg gikk av 18-trikken på Oslo S.


The Color Purple av Alice Walker

Walker er en av favorittforfatterne mine, og The Color Purple er en bok jeg setter veldig stor pris på. Boken handler om damer som har det kjipt og overvinner indre og yntre monstre for å få et bra liv, et gjennomgangstema for storparten av bøkene jeg blir veldig glad i om dagen. Siden jeg hadde to eksemplarer i hylla, bestemte jeg meg for å slippe den ene av dem ut i det fri. Jeg la den fra meg på et av bordene på en kaffebar på Oslo S, henholdsvis den som er rett ovenfor Deli de Luca.

10 kommentarer til “Dagens frislipte bøker:”

  1. Nei, jeg printet ut gratislapper, limte inn og skrev en kommentar på norsk for hånd der jeg forklarer hvorfor boken ligger der alene uten eier. Du vet jo ikke hvor stød i engelsk den som plukker opp boka er.

 1. Uh – LIT 1303. Grøss. Likte ikke littvittmøtet med Disgrace jeg heller. Men Wide Sargasso Sea på engelsk innføring er fantastisk!

 2. Et annet tips: På Litteraturhuset i 4. etasje (hvor man må registrere seg og ha nøkkel) er det en bokhylle med bøker. Denne skal fungere som en bokbyttestasjon. Man kan sette bøker man ikke vil ha eller har flere av der og kanskje finne en man vil ha tilbake. Jeg har byttet mange bøker der. Særlig etter at jeg har mistet oversikt over hvilke bøker jeg allerede har kjøpt og kommer gledesstrålende hjem fra loppemarked med bøker fylt av poser og oppdager at mange av har jeg allerede fra før…
  Forøvrig har jeg tenkt litt på å ha et alternativ til tråden «La-dvdene-vandre» på Underskog, med «La-bøkene-vandre» at man rett og slett bytter bøker slik man gjør med DVDene.

 3. Jeg har også lagt ut bøker med lapp i, på benker om sommeren, på caféer, men uten å gå inn i book-crossing-systemet. Det burde være flere steder som oppfordrer til dette, hvorfor er det ikke hyller på alle biblioteker f.eks?

  Hjemme hos meg har jeg en hylle i gangen med lapp: Ta gjerne med deg en bok fra denne stabelen, men det er det få som gjør.

  Nå i vinterkulda brenner jeg bøker, det gjør endel folk sint, som om det var et sinna-bokbål jeg har, det er det ikke (med unntak av noen få fryktelige dårlige, som Åslaug Haga sin bok), det er mer at jeg tenker at det tross alt bare er papir, som aviser er det.

 4. Altså. Jeg liker godt bokkryss, – men ikke legg dem på setet på tbanen, for da havner de mest sannsynlig på hittegodsen… jeg liker best de man kan bruke litt tid på å lete etter. Det blir liksom litt spennende da. Ellers har vi jo begge kafe marienlyst rett nede i /oppe i gata. De har en egen bookcrossinghylle. Men jeg har glemt å registrere bøkene jeg har tatt med meg derfra…

 5. Disgrace var helt forferdelig synes jeg. Jeg ble uvel av å lese den; han mannen var motbydelig, og datteren hans… ja hva skal man si? Man blir ikke sint heller vettu, bare veldig, veldig skuffet…

 6. Jeg skulle gjerne lest den Coetzee-boka, og har den på lista mi for dette året. En annen bok fra samme land som jeg likte veldig godt, og som ikke er riktig så brutal alltid, er A human being died that night av Pumla Gobodo-Madikizela. Det er ei fantastisk bok, og virkelighet.

  Men om den Color Purple… Har du sett filmen? Av teksten din virker det litt som om du ikke har det, men jeg kan jo ta feil. Whoopi ble stor gjennom den, og Oprah er også der. Gammel, men fortsatt god!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.