Etterdønninger

Long story short: Jeg har debutert på TV. Jeg satt i debatt med Kåre Willoch og Cathrine Sandnes.

Jeg ringte et dusin folk, testet argumentene mine på Gud og Hermansen, leste altfor mye, skrev litt mer, hoppet opp og ned og dro altfor tidlig til NRK.

Mr. Jackson holdt meg i hånden og fulgte med helt opp bak studioet der det var veldig mye Farris, Twist og folk som skulle debattere Dagbladets skjebne.

Det beste med å skulle være på TV er å bli sminket. Jeg forelsket meg i sminkedamen, hun fikset håret mitt og fikk meg til å føle meg som den fineste i verden.

Vi ble vist rundt i salen, fikk hver vår fancy stol og altfor mye Farris. Memo til meg selv: Ikke ta med vannglass. Jeg snakker helt fint uten, jeg er bare alt for glad i å bøtte vann. Yum-yum-vann, liksom.

Uansett: Jeg burde forberedt sånn typ én replikk istedenfor tre replikker på hver sak. Det gikk mye fortere enn jeg trodde.

Beste øyeblikk: Da jeg brukte konservativ som skjellsord og Willoch sa «HVA BEHAGER?» og jeg byttet til «bakstreversk» også flirte vi masse.

Nå er jeg ruset på vellykket opptreden, pene kommentarer, klemmer fra verdens hyggeligste programleder og personale, samt sminke og styling fra proffe NRK-folk som får meg til å føle meg veldig, veldig pen!

I love you all.


31 kommentarer til “Etterdønninger”

 1. Gøy å se deg “live”. 🙂
  Gleder meg til neste gang!

  PS. Burde skifte ut bilde i F-B, du er jo sååå fin med den hårfargen du har nå. 😀

 2. Veldig gøy å se deg live på tv, du var så flink! Kjekt at du skal være med senere også, du har mye bra å melde og gjør det på en bra måte. Heia!!

 3. Det var morsomt å se deg live på fjernsyn sammen med Willoch. Du var like velformulert og kjapp i hodet som her på bloggen. Sånt gjør seg bra på TV! 🙂

 4. Jeg er så seint ute nå, men jeg har endelig fått sett programmet og syns du gjorde en flott figur! Kåre er ganske kul, da. Det skal han ha. Lurer på om han egentlig stemmer SV, sånn i hemmelighet.

 5. Så gøy! 😀 Interessant debatt. Jeg har ikke så mye nyttig å komme med bortsett fra at det var veldig gøy å se på (du ser flott ut, også!), men jeg vil henge meg på at det er trist at jakka di er lukket. Du har jo på deg yndlings-t-skjorta mi ^^

 6. NRK sin nett-tv er slem med meg, men jeg fikk sett en del av det. Det jeg så var bra. Gode argumenter og ingen “Du er dum og mora di også”-argumenter. Bra. Bra.

  “å herregud hva er det han har på seg”-politiet sier:
  Kåre har noen hår som stikker ut på toppen av hodet, og de er ikke så pene når lyset er satt sånn at håret “skinner”. Han der IT-mannen var veldig anonym og ganske kjedelig, og du hadde kanskje gjort lurt i å kneppe opp jakken, fordi den bulket seg på magen. T-skjorta er kul, vis den fram! 🙂

 7. Du var veldig flink!! Og helt nydelig med mørkt hår! Gleder meg til å se mer av deg på tv 🙂

 8. Du var kjempeflink, synes jeg. Du er behagelig å høre på, og fantastisk flink til å ordlegge deg.
  Skal jeg sette fingeren på en ting jeg la merke til, så var det hvordan du sitter. Det så litt ut som om du var ei lita skolejente, og ikke ei voksen dame med et budskap. Samle bena pent, og sitt mest mulig i ro… 😉 det vil bare øke inntrykket av at du virkelig har gode poeng og at du er å regne med å samfunnsdebatten i årene fremover. Jeg håper å se deg veldig mye oftere i offentlig debatt!

  Lykke til!

 9. Hahaha, jeg lo da du brukte konservativ som skjellsord og Willoch reagerte med et “hva behager?”, men du var jammen kjapp til å rette deg selv. Det var herlig å se deg i aksjon! Jeg syns du gjorde en knalldebut og jeg håper ikke det er lenge til neste gang du dukker opp. Din stemme trengs! Du har mye å melde, og du gjør det på en utrolig fin måte! I LIKE!

 10. Gratulerer med super debut! Dette var bra, det synes jeg absolutt. Du virket trygg og kunnskapsrik, og du var ikke stiv, og du fikk frem det du ville si (eller, du fikk frem endel av det du ville si, jeg så du ville si mer, men det var jammen knapp tid dere fikk).
  Det så for meg ut som om du ble litt distrahert en par ganger og var litt usikker på hvor du skulle feste ansiktet, men litt skal man da ha å vokse på også 😉

  Jeg er imponert, og gleder meg til å få se deg mer på tv. Også synes jeg det var så fett at Willoch var med i panelet, flott passiar dere hadde 🙂

 11. Jøje meg, tørste-Ida,

  kor flink du var! Pen å sjå til var du også. Fint panel, forresten, eg likar at deltakarane har noko vettugt å kome med og let kvarandre snakke ferdig. Og eg håpar du skal panele (jaggu!) med Willoch kvar gong du er med. Willoch er digg!

 12. Ida, du er kjempeflink! Super stolt av deg. 🙂 Naar jeg kommer til Norge i februar, skal du faa kjempeklem 🙂

 13. Knallbra! Jeg syns, som resten her, at du gjorde en god figur på tv! Du virka ikke nervøs i det hele tatt, og det du sa var veldig bra! Du har godt språk muntlig som skriftlig (jeg har aldri hørt deg snakke før, men lest desto mer her på bloggen) og det var tydelig at du hadde gjort den researchen du skulle. Og gudamei hvor deilig det var med ei ung dame i panelet. Som regel er det jo bare menn, eller altfor skravlete, OPPBRUKTE synsedamer. Digg! (men du kan jo trene på å kutte «liksom» og «på en måte»-uttrykk, det forurenser språket bittelitt. Men det gjelder jo oss alle, når jeg tenker meg om)

  Gleder meg til å se deg i panelet videre!

 14. Så flink du var! Hadde jeg vært i den stolen der, hadde jeg vært så nervøs at jeg hadde smeltet i en pøl. Du hadde gjennomtenkte argumenter og presenterte dem godt. 😀

  Jeg må bare legge til: Åh, Kåre Willoch er min favorittpolitiker. Selv om jeg trives best til venstre for ham. Han er så veltalende og sympatisk at jeg blir helt varm om hjertet. Jeg blir litt glad hver gang jeg ser ham. <3

 15. No har eg endeleg fått sett. Og dette var gode ting, Ida! Du gjorde ein god figur. Du såg litt nervøs ut, men du takla det fint. Du finn roen på dette etterkvart. Og folka i NRK er generelt sett kjempeflinke til å ta hand om gjestene sine.

 16. Jeg Syntes det ble vel knapp tid på hvert tema, ja. Dere kunne helt fint snakket hele tiden om hvert av de temaene separat, og fått fram enda mer interessante vinkler. Siste tema var det jo såvidt alle 3 fikk én kjpp kommentar. Men alt i alt en fin TV-debut!

 17. Jeg liker Kåre og jeg liker Ida. Ække det fint? Det betyr at folk med snille meninger, sans for solidaritet og toleranse kan være fine folk uansett hvor på den politiske skalaen de befinner seg. Det er vel derfor vi ikke får til Frp-folk. De har så sjelden snille meninger, sans for solidaritet og toleranse. Sånn er det bare.

  Jeg la merke til at du var tørst, ja, – men jeg trodde det var for å ha noe å holde i. Opptredener på TV må vel læres som alt annet, og du er jo i den heldige situasjon at du kan se deg selv et par ganger og finne ut hva du skal endre. Det viktige er jo at du får fram budskapet ditt, og det gjør du. Du snakker rent, klart og presist. Det er ingen tvil om hva du mener. Volumet og klangen på stemmen din er TV-vennlig. Jeg skjønner at du må lære deg å få sagt mye på få setninger, men det er litt synd. Det var jo ikke som om du sa for mye. Ikke virra du heller 🙂 Og jeg er enig med programlederen: Det kunne godt vart litt lenger. Kanskje ikke en halvtime lenger, men debatttiden kunne vært doblet, og så kunne innslagene kommet i tillegg.

  God helg og lykke til neste gang.

 18. Ja! Jeg så på, og det var kjempekjekt! Du har en veldig bra TV-stemme, Ida!

  Det er egentlig litt uvant med et debattprogram med et panel bestående av bare oppegående, smarte folk, som til dels mye er enige. Eller – ikke enige, men likevel høflige og respektfulle ovenfor hverandre. Kjekt! Skal dette panelet være flere ganger, neste uke, t.d? I så fall gleder jeg meg 🙂

  • Paneldeltakerne rullerer, men Ida er på igjen flere ganger ja. 😉 Neste gang blir nok annonsert på bloggen.

 19. Det var KJEMPEFLOTT å se deg, du var så flink! Gleder meg til neste gang, da skal jeg nok sitte klar med rødvinsglasset igjen… og heie. 😀

  Hurra for deg!

Legg inn en kommentar

%d