Fordi jeg fortjener det? av Kristin Oudmayer

14 kommentarer om “Fordi jeg fortjener det? av Kristin Oudmayer”

 1. Jeg venter i spenning på mitt eget eksemplar. Ettersom jeg visstnok skal være med Kristin og snakke om boken på Studia i mars, så er det både spennende og litt skummelt 🙂

 2. Kjære Ida!

  Takk for flott og grundig omtale av boken – og ikke minst, takk for bidraget ditt både i boken og når det gjelder mobiliseringen rundt temaet! Du er – som jeg har sagt før – generøs og klok.

  Når det gjelder oppbyggingen av boken, så startet jeg skrivingen med å utdype betydelig mer enn det jeg endte opp med å gjøre. Underveis oppdaget jeg nemlig at det som ble både faglig og mer forskningsmessig forankret, forstyrret det sterke, viktige og personlige uttrykket i historiene.

  Det viktigste med denne boken har vært å slippe til stemmer vi vanligvis ikke hører – min stemme høres ofte både her og der. For første gang (?) er den mobbeutsatte i fokus uten synsing, analyser og spørsmålstegn. Jeg har ønsket å behandle disse stemmene med respekt og varme, og har derfor også valgt å ta med tekster som ikke er av høylitterær kvalitet (selv om de er betydelig bearbeidet språkmessig sett). Stemmer som allikevel forteller oss noe jeg mener vi trenger å vite. Jeg velger å stole på at leseren ser poenget med en slik prioritering 🙂

  Det fine er at jeg sitter med nok materiale til en bok til – og i denne tenker jeg å utdype, undersøke og kan hende driste meg til mer synsing. Jeg er i dialog med en journalist om denne oppfølgeren og ser frem til å ta fatt på dette arbeidet – dersom forlaget gir meg grønt lys, that is.

  Gleder meg til å se deg på lanseringsfesten! Altfor lenge siden sist 🙂

 3. Gleder meg til å lese boka! Men håper det ikke er en reise i elendighet fra side til side. Jeg tror vi trenger mobbebøker som viser at det tross alt er mulig å få til noe seinere i livet!
  Mobbeofre trenger å høre historier fra andre for å skjønne at de ikke er alene om dette! De trenger stemmer som støtter og oppmuntrer!
  Samtidig ligger vel den lille usikkerheten der og lurer: «Er det bra nok? Skrev jeg noe feil? Dummer jeg meg ut? Det er vel min skyld? Kanskje jeg fortjener det?» ….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.