Jern av Torgrim Eggen

10 kommentarer om “Jern av Torgrim Eggen”

  1. Eg fekk med meg at enkelte meinte Eggen utelukkande karikerte «Gro», til dømes. Mens eg meiner at den som berre ser karikaturen er fanga i sin eigen fordomsfulle lesning av bloggen og epostane hennar. Det går fint an å oppdage ein meir samansett og allbings Gro, om ein tar seg litt saman.

    Men eg skjønar at dette tilsynelatande er ordpusserier og parodi for folk som ikkje er bestevenner med internett.

  2. Et fullt så nært forhold til bloggsfæren, forumtrolling, og ymse alternative syn på verden har kanskje ikke jeg, de to siste tingene irriterer meg mer enn det interesserer meg. Men Jern er en bok for meg også. Jeg var usikker på om den ville det før jeg begynte, men nå har jeg kommet halvveis og koser meg.

    Og Gro… jeg opplever ikke at han gjør narr av Gro i det hele tatt. Tvert i mot. Særlig i begynnelsen. Kontrasten mellom den uerfarne uttrykksformen og det forferdelige hun prøver å uttrykke gir meg en følelse av en sterk hjelpeløshet. Gro blir gjort menneskelig for meg selv om måten hun tenker på er litt fremmed for meg, og det er nettopp nettopp derfor boka blir mer for meg enn en humoristisk samfunnskritikk.

  3. Martinbg: Nettopp. Dei som berre les karikatur av «Gro» har lange tær på andre (fiktive) personar sine vegne, og då må det vel vere fordi dei sjølv faktisk har fått medkjensle og og opplevd at det romanpersonen Gro gjennomlevde var viktig.

  4. Vil bare si at jeg har nevnt deg i min anmeldelse av boka. Med min begrensende tekniske innsikt trodde jeg at det skulle komme en ping her, men det skjedde visst ikke. Det er kanskje noe man slår av eller på selv, hm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.