All denne angsten

«Men boka?» spør hun. «Hva kommer til å skje med BOKA?» Det er så mye redsel når folk spør meg om Internet. Nei, du er ikke folk i dette tilfellet. «Folk» betyr forfattere, forlagsfolk og journalister i dette tilfelle.

«Tror du papiravisen kommer til å dø? Tror du papirets tid er forbi? Hva med forlagene? Hva med meg? Kommer jeg til å miste jobben?»

«Litteraturen dør ikke.» sier jeg.

«Men boka?»

Jeg vet ikke om du kommer til å miste jobben. Jeg kan ikke si deg hvordan du skal redde arbeidsplassen din. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje med boka slik vi kjenner den, men jeg vet at tiden ikke står stille og at utviklingen ruller videre mens du sitter og er redd. Og jeg tror angsten er farligere enn det du er redd for.

, ,

4 kommentarer til “All denne angsten”

  1. Jeg har ikke stor tro på boka som format vil kunne bli utkonkurrert. Jeg benytter meg ofte og gjerne av muligheten til å lese ting elektronisk, men ikke en hel bok.

    Om det er en bok jeg ikke kjenner kjøper jeg den gjerne brukt og paperback, om det er en yndlingsbok gleder jeg meg over å finne en versjon i hardback med fin layout. Jeg bruker bøker(skjønnlitteratur) som avkobling på kvelden før jeg går og legger meg, og som en bevisst måte å gi øynene mine pause fra å stirre på en skjerm.

    Som med musikkindustrien tror jeg det smarteste bransjefolk kan gjøre er å finne måter å jobbe med, ikke imot, de nye utviklingene.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: