Et valpeliv

Lillesøster bruker ofte begrepet «Aww-attacks.» Du vet – når noe blir så søtt at du ikke vet hvor du skal gjøre av deg og det eneste du greier å si er «Awww!»

Sånn er det med valper. Jeg personlig tror at grunnen til at små dyr forårsaker Aww-attacks er fordi de ikke ville overlevd ellers. «Awwww, du er det søteste i verden! Neineinei, ikke spise sin egen bæsj! Awww!»

Valpen heter Pippi. Grunnen? Vi fant på Pippi først, før vi kom på det geniale navnet Sudo. Så etter å ha sagt «Hm, skal vi kalle Pippi for Sudo når vi får henne?» noen ganger, ga vi opp og gikk for Pippi.

Pippi the Pup. Pippi Langhale. Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe. Pippi Jackson. Yay, Pippi. Den fineste damen med skjegg og bart vi har hatt.

Valper er intense greier. De bomper rundt som tigergutt til de faller overende og slukner for noen timer. Når de våkner, er det på’n igjen.

Denne sangen er det eneste jeg har funnet til nå som gir en slags forståelse av energinivået og bevegelsesmønsteret.

Vi hadde hørt om alle disse valpene med hjemlengsel, men Pippi er kjempemodig. Vårt eneste problem er å lære henne at ikke alt er utmerkede lekekamerater. Biler, strømledninger, glassbiter og Jif-flasker er ikke fun-fun-fun!

Hun kan sitte, komme når vi roper og gjøre fra seg på verandaen. Svært fine triks med tanke på hvor liten hun er. Mr. Jackson og jeg sier «NEI» med dyp stemme sikkert tusen ganger hver dag, og «åh, så fin jente, så, åhsåfinjenteså» sikkert dobbelt så mange ganger.

Det kjedeligste med oss er vår tendens til å sitte stille og gjøre ingenting. Pippi skjønner ikke at «stille» er det samme som «jobb» når det kommer til mennesker og gjør at vi har tilbragt alle pausene våre på gulvet på alle fire.

Alt kan lekes med. Alt kan smakes på. Alt kan tygges i stykker hvis vi ikke er oppmerksomme.

Og søtt. Aww-attack-søtt.

14 kommentarer til “Et valpeliv”

 1. «Jeg personlig tror at grunnen til at små dyr forårsaker Aww-attacks er fordi de ikke ville overlevd ellers.»

  Mye det samme som babyer altså.

 2. Aww-attacks var et godt uttrykk. Jeg har pleid å si at valper, kattunger og andre små dyr har høy «Åååh-faktor», og det blir vel omtrent det samme.
  Bilder av kjæledyr på bloggen bruker naturlig nok å gi mye positiv respons, så som leser venter jeg i spenning 🙂

 3. Medina Sweethouse

  har hørt dette bli kalt odjur på svansk. ikke som i udyr, men som i at når man ser dem sier man Oooooooooooooooh 🙂

 4. Haha, den filmen var bare herlig! Veldig beskrivende -ikke bare på valper, men på visse når de blir høy 😉

 5. Bilete?

  Hadde vore ein katt hadde det vore enkelt å hindre at ho rota rund i ledningane. Berre spraye dei med sitruslukt eller noko anna sterkt. Dykk kunne kanskje bruke eit gamalt modelljernbane-triks og samle alle ledningar i eit område til ein stor innekapsla rull?

 6. Åh nå fikk du meg faktisk til å savne tida da hunden min var valp! Hunder blir bare bedre og bedre jo eldre de blir (bortsett fra når de er fjortiser), gled dere 🙂

 7. Pippi er et herlig navn!
  Hadde en undulat som het Pippi i mange år, hun var en stor personlighet. Veldig rampete, egen og sleip, men samtidig så søt at vi aldri klarte å bli ordentlig sinte på henne. En periode var hun så tjukk at hun måtte nødlande på gulvet de få gangene hun forsøkte å fly. Men etter at kjæresten hennes, Putte, døde, levde hun singellivets glade dager og ble slank og flyvedyktig igjen.
  Ah, jeg savner visst den lille blå krabaten.

  Kos dere med valp! Legg ut bilder 🙂

 8. Awww!
  Pippi er verdens søteste, modigste og morsomste valp, mens vår (egentlig lille, søte) foxterrier er en stor, bøllete onkelhund.
  De ble venner tilslutt!

 9. Pippi Jackson er et så herlig søtt navn at det nesten er for mye for en dame med pms!

  Lykke til som foreldre, hunder er en stor kilde til glede i livet. En litt tung dag, føle seg liten som en lort, så komme hjem til en som sikler av glede over å se deg… dæven døtte.. nå fikk jeg litt lyst på hund.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.