Hvordan skrive sakprosabok?

8 kommentarer om “Hvordan skrive sakprosabok?”

 1. Nyttig, nyttig, Ida!
  Finlesing forgår til kvelden.

  Jeg vil gi ut bok. En i første omgang.

  Så da er det vel bare å sette i gang?

  *Skriv. Skriv. Skriv. Stryk. Stryk. Stryk*

 2. Dette var storsinnet og nyttig for mange. Egentlig modig gjort av deg å bidra til økt konkurranse om f.eks. Fritt Ord-midler;-).

 3. Takk for at du tok deg tid til dette! Rart det ikke finnes mer støtteordninger for sakprosaforfattere. Det er mye bra stoff der ute som kunne vært formidlet til et bredere publikum.

 4. Takk for dette, superinteressant.
  Jeg har lekt med tanken om å skape bok (skapee fordi det da blir både tekst og bilde). Det kunne være en genial måte å tjene penger om jeg ikke blir frisk nok til vanlig jobb, men det blir nok med tanken. Jeg har stor glede av å blogge og føler jeg har et visst grep på formidling der, men har laaangt igjen før språket mitt er på noe nivå som gjør seg fortjent til bokstatus. Dessuten, jeg mangler den gode ideen, og det finnes nok uinteressante bøker der ute allerede 😉

 5. Jeg drømmer om å publisere bøker etter hvert, og sluker alle tips jeg kommer over om dagen (får sile seinere) – så TUSEN takk for at du deler litt praktisk erfaring!

  Det å skrive er allerede en stor del av jobben min som journalist, så selv om jeg ydmykt og gladelig tar i mot skrivetips, er det kanskje det praktiske som er mest matnyttig.

  Elsker «Å sitte alene på rommet sitt og knote frem den helt geniale teksten…» Hehehe.. Boka/bøkene mine skjer foreløpig kun i mitt eget hode, selv om jeg har skrevet et slags forord/prefase til en av ideene mine.. hehe..

 6. Yay!

  Tror ikke jeg kommer til å gi ut sakprosa noen gang, men det var uansett veldig interessant å lese. Det hadde vært gøy å vite mer om hele prosessen med skjønnlitteratur, men det kommer jeg forhåpentligvis til å lære til høsten.. (Skal på forfatterlinjen på Danvik Folkehøgskole.. Hjelp.)

  Lurer vel også litt på om du/andre vet om det med å gi ut bøker privat? F.eks. gjennom en av de mange nettsidene som har kommet de siste årene, eller bare gjennom et lokalt trykkeri.. Det krever selvfølgelig mye, mye arbeid selv når det kommer til promotering og alt det der, men det hadde vært gøy å høre erfaringer fra noen som har prøvd det. 🙂

 7. Litt utenom innlegget,men likevel – et gratis tips til grundervirksomhet. Start et internettforlag! Hvorfor?

  1.Etterhvert som I-pad, lesebrett osv. slår igjennom for fullt, vil
  de fleste bøker bli nettbøker.Bøkene ligger nok bare noen få hakk bak musikken der LP-plater, CD-plater osv. snart bare er for de spesielt interesserte.
  2.Omsetningen av internettbøker vil bli stor. I bokhandelen ser vi kanskje bøker som ser interessante ut, men barriæren på 300 kr blir for høy. Hvis bøker koster f.eks. 30 kr, kjøper vi trolig ti ganger så mange. Da kan vi uten betenkeligheter legge bort dem som likevel ikke er så bra.
  3.Hvis du f.eks. får 5 kr for hver solgte bok,og forfatteren får 25 kr, gir et stort antall sogte bøker god gevinst til begge parter.
  4.Du kan trygt legge inn bøkene til alle med forfatterambisjoner, for selv en eneste solgt bok i gjennomsnitt i året vil lønne seg for deg. Du får 5 kr,mens lagringen bare koster noen øre.
  5.Noen føler de sitter inne med viktig innsikt etter erfaringer som har kostet dem mye. Deres mål er å skape en mening av det de har gjennomgått,ikke å tjene penger. Da kan prisen på boka bli de 5 kr som du skal ha.
  6.Bøkene kan selges på samme måte som musikk. De interesserte kan lese et stykke av boka gratis,for deretter å bestemme seg for om de vil kjøpe hele boka.
  7.Du bør kanskje lage ei side hvor antall solgte bøker med de forskjellige titlene automatisk oppdaterer seg, slik at vi ser hvilke bøker som er populære,og hvilke som er for spesielt interesserte.
  8.Du kan tjene gode penger på konsulentvirksomhet,språkvask, bedre strukturering av innholdet osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s