Forfatterskapets femten faser

14 kommentarer om “Forfatterskapets femten faser”

 1. Åh … Kjente toner, hver eneste en.
  Jeg er foreløpig kun på tredje eller fjerde trinn av jævelskapen.
  Femte trinn virker foreløpig uendelig langt borte.
  Men … Noen ganger er det rene, skjære orgasmen når det løsner.
  Bokskriving er en fenomenal jævelskap 🙂

 2. Veldig bra! Har selv en fire-fem prosjekter alle på trinn 5. Trinn 14 er hos meg også en kjiping som har en tendens til å blande seg inn i trinn 4 og 5. Som typisk mann har jeg dog et punkt 2 du ikke har med:

  2. Kjøp noe dyre greier som liksom skal hjelpe deg; Ny PC, tablet, iPad, genial programvarepakke, «hvordan skrive…»-bøker eller hva det nå skal være.

 3. Hørt om han som har nynorsk som hovedmål som skulle skrive fagbok? Han fikk beskjed om å skrive bokmål, og da han fikk tilbake det han hadde levert inn med kommentar om at bokmålet hans ikke var så bra, og han spurte om hvorfor ikke han bare kunne skrive på nynorsk? Nei, han måtte da skjønne at de hadde oversettere som skulle oversette det til nynorsk.

 4. hehe, jeg har ikke alle disse fasene, men nå er jeg innmari i fase 12. Har et førsteutkast ferdig, men blir fryktelig sliten og lei av å tenke på alle endringene som skal til for at det skal bli en skikkelig bra bok. Da er det mye morsommere å skrive på nytt shiny manus hvor jeg kan leke med ideer jeg ikke har gnukka på i to år og blitt møkk lei. Men jeg vet jo at jeg snart må vende tilbake til the ol’ ball and chain…

 5. Men dette er jo en lett prosess! Med bare tre versjoner/gjennomskrivinger. Jeg må nok legge på minst fem faser til. For ikke å snakke om debyboka. Der er det nok nærmere hundre faser. Eller kanskje mer. Jeg har allerede levert teksten tre ganger og redaktøren er ikke fornøyd. Nå er ikke jeg det heller. Så vi får se.

 6. Hei på deg, Ida! Dette innlegget har jeg nå lest veldig mange ganger, det er så bra. Du er genial! Håper dere nyter sommeren, leiligheten, hunden, hverandre og livet!

 7. Åherregud! Godt at noen orker. Jeg har vimset frem og tilbake fra fase 1-4 og tilbake de siste femten åra. Det er mulig jeg rett og slett ikke har det i meg….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.