De fire store

Det er steampunk. Det er robotzombier. Det er Ibsen, Bjørnson, Kielland og Lie. De er hemmelige agenter og sjefen deres er ingen ringere enn Hulda Garborg. Ja, den minner om League of Extrordinary Gentlemen, men den norske varianten er ingen blek kopi. Du kan se traileren til den første boka her.

Her er en liten tegneseriesnutt jeg stjal via google som viser et hjertelig møte mellom Ibsen og Bjørnson:

Den første boka heter Når de døde våkner og handler (selvsagt) om zombier. Jeg har ikke lest den andre boken ennå, men jeg regner med at jeg vil elske den. Jeg mener – tittelen lyder: Bukk fra luften, bukk fra bunnen, Obstfelder er forsvunnen!

Min indre tegneserienerd og min indre litteraturhistorienerd er veldig, veldig lykkelig nå.

10 kommentarer om “De fire store

  1. Jeg elsker dem! Håper flere folk nå vil lese dem så kanskje de lager mer.. (More, more, I’m still not satisfied)
    Føler du skal kjøpe bok 2 på mandag. Du kan ikke vente til jeg kjøper deg den til jul 😛

    IBSEN, OPPFØR DIG!

  2. «De Fire Store» er kjempebra, men eg er større fan av Øystein Rundes «Soga Om Olav Sleggja» som er litt i same bane – basert på eit historisk faktum, medan resten er rein kung-fu-fighting-bullshit.

    Det er så fantastisk!

    1. Olav Sleggja var det jævlegaste som skjedde ifjor. Eg har sjeldan strevd slik med kvalmen mens eg har lese teikneroman eller annan litteratur, og samstundes var eg gjennomført jublande begeistra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.