Hvordan levle opp grønnsakene dine

23 kommentarer om “Hvordan levle opp grønnsakene dine”

 1. Ang. tomater: Hvis du ikke har tid/det ikke er sesong for skikkelige tomater, kjøp de dyre bokstomatene fra Mutti! Smaken kan virkelig ikke sammenlignes med Eldorado, First Price og annet rosa skvip. Jeg fikk ikke dreisen på å lage virkelig god, enkel tomatsaus uten masse kamuflerende krydder før jeg begynte å bruke Muttis Polpa-tomater.

 2. Var det ikke mer før man måtte salte og skylle auberginebiter? I dag tror jeg de fleste auberginer er avlet på en måte som gjør at de ikke danner bitterstoffer, men det kommer kanskje litt an på hvor i verden de er importert fra.

  1. Bare prøv å salte og svette ut en gang før du konkluderer, Heidi! Det er som Virrvarr skriver en hel verden av forskjell

 3. Det med løken var lurt. Jeg har et tips i samme gate: Sett et glass eller en skål med vann rett ved siden av skjærebrettet. Siden de greiene i løken som får deg til å gråte er hydrofile vil mesteparten av dem feste seg i vannet istedenfor i øynene dine, siden vannet er nærmere. Funker 🙂

  Her er en oppskrift på en fantastisk lasagne, med en kjøtt-variant og en vegetarisk variant. Jeg har bare prøvd den med kjøtt, men ser for meg at det smaker minst like godt med linser. http://shootforthemoon.blogg.no/1276503733_fantastisk_og_sunn_mi.html
  Jeg synes ikke det er nødvendig å la sausen putre så lenge som et par timer, som hun anbefaler i oppskriften, den smaker godt etter en liten halvtime også.

  Jeg har laget en slags hummus av kikerter, olje og syltet rødbet. Blir en utrolig heftig farge, og smaker godt på brødskive og som tilbehør.

  Bakt søtpotet er fantastisk og enkelt. Vask så mange mellomstore eller små søtpoteter som du vil ha, legg dem under grillen i ovnen og la ligge til skallet er ganske svart og innholdet er mykt. Noen søtpoteter har dessverre vært utsatt for frost før de havner i butikken, da forblir kjernen hard uansett hva man gjør. Den kan du skrape bort.

  Prøvd å lage saus med ocra? Grønne fingeraktige grønnsaker, gir en skikkelig slimete og smaksrik saus. En klassiker i Afrika 🙂

  Nå nærmer jeg meg spam, merker jeg ^_^ Et bloggtips til slutt: http://www.sassyradish.com/ Ikke alt som er vegetarisk der, men mye som er lett å tilpasse, og veldig inspirirende!

 4. Neeeeei, du må ikke nødvendigvis gå etter de rødeste tomatene. Det er en psykologigreie, enkleste kriterium for utvelgelse er å velge de rødeste tomatene. Er helt likt med laksen; folk tror den er bedre jo rødere den er, derfor må oppdretterne putte masse fargestoffer i fiskeforet for å ha et konkurransefortrinn. (Mens de i tomatavlingsbransjen ser seg nødt til å fokusere på rødfargen i stedet for smak.)

  Forøvrig er det å syrebehandle auberginene før du lar de mørne et døgn i kjøleskapet før du steker dem godt syns jeg. Det er noe med teksturen som blir så bra.

  Takk for tips! 🙂

  1. På jobben dyrker vi egne tomater i ett bittelite drivhus, og den sorten vi dyrker blir ikke rød. Den blir aldri noe annet enn grønn, men det er de beste tomatene jeg vet. (Kanskje fordi jeg har bannet så mye over de j**** tomatene at jeg ikke har noe annet valg 😉 )

 5. Sv: Det var bare hyggelig 🙂 Og jeg ble også glad av giraff-doruller. Det er litt rart å innrømme, føler jeg, ihvertfall hvis folk leser det uten å vite hvilken sammenheng det er tatt fra. 🙂

  Det var et genialt innlegg! Så utrolig smarte tips, spesielt aubergine. Jeg liker egentlig ikke det, men nå som jeg vet hvordan jeg skal tilbrede det, så skal jeg smake en gang til!

 6. Love it! Når studietiden banker på døren er jeg nødt til å ha sunne, enkle og gode måltider jeg kan tilbrede! Ett år med toro tomatsuppe funker nok ikke, har jeg en stygg mistanke om..

 7. Nå fikk jeg lyst til å lære meg å lage mat, og da noe mer enn å varme en frossenpizza eller koke nudler. Jeg trenger grønnsaker i livet! Bra inspirasjon.

 8. å sniffe på grønnsaker og frukt før de handles er undervurdert. Avgir de godt duft, så har de som oftest mere smak enn de mer duftløse.

  Fint innlegg, men sviing av paprika har jeg gitt opp, det smaker jo svidd etterpå.. (jeg gjør sikkert noe galt)

   1. ja, jeg har svidd med skall på, og fjerna skall etterpå, og det smaker svidd. Nå har jeg smaksøker som er litt i høygir da, men jeg tror mer på at jeg er dårlig kokk 😉

 9. Tusen takk for masse tips!!! 😀 er så darlig på å finne på ting jeg kan lage selv, men dette må absolutt prøves!

 10. Tilbaketråkk: Linkstorm # 3 –

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s