Selvutslettende snill

11 kommentarer om “Selvutslettende snill”

 1. Bra innlegg! Kjenner meg så alt for godt igjen i den første beskrivelsen. Heldigvis har jeg blitt flinkere til å si ifra, men klarer desverre ikke å være frekk nok (noe som virkelig trengs noen ganger)

 2. Takk! Jeg har også lurt på hvorfor jeg tiltrekker meg alle raringer – og kom frem til at det måtte være fordi jeg var så rar selv…. 🙂 men det er jo sant, jeg sier aldri ifra, jeg nikker og smiler og lytter og deler ut røyk og penger og alt hva folk måtte spørre om :p Jeg er veldig flink til å si ifra til folk jeg kjenner, men fremmede er jeg alltid bare høflig og snill mot, selv når det føles ubehagelig. Litt av problemet er også at jeg smiler og smiler jo mer nervøs jeg blir. Haha… 😀 Men, ja! Dette skal jeg merke meg, og prøve å jobbe med 🙂

 3. Slikt hendte meg ganske ofte da jeg var yngre, men heldigvis ikke noe særlig nå lenger. Det har sikkert mest å gjøre med at jeg aldri er på utesteder, men jeg håper jeg også er blitt flinkere til å sette grenser.

 4. Jeg har også vært selverklært «fyllikmagnet», det slo liksom aldri feil – var det en snøvlete mann innen synsrekkevidde, fant de veien bort til meg. En gang greide en ekstra ubehagelig en å sovne på skulderen min på en ekstra lang busstur, selv om jeg gang på gang dyttet han bort – men jeg var jo for snill til å bli sint, du vet. (At ikke noen andre på bussen reagerte kan man jo lure på, for man kunne se på dem at de visste at det ikke var noe kult.)

  Siden den gang har man heldigvis lært seg å se bort, svare avvisende, krysse armene, eller rett og slett bare gå vekk. Om jeg hadde greid å be den andre personen om å gå vekk er jeg søren ikke sikker på, men øvelse gjør mester?

 5. Bra! Denne skal jeg vise til flere av venninnene mine. Flesteparten av mine kvinnelige venner er nemlig sånn, i større eller mindre grad. Jeg synes det er utrolig deilig å si neitakk til spontane besøk ved bordet eller avvise plageånder sånn generelt.

  De fleste skjønner faktisk en avvisning før du må ta i bruk strengestemmen, og de som ikke gjør det har jeg av og til fått dørvakten til å kaste ut (de fleste gjør det om du virker edru nok).

  Det er ikke alltid så hyggelig å være snill.

 6. Hei Ida.

  Jeg er også bipolar, og har opplevd det du beskriver som selvutslettende snill. Har alltid tatt hensyn til fremmede og vært omtenksom av natur.

  Folk har mistolka det jeg har formulert og forstår ikke min sarkastiske sans for humor. Derfor ble jeg mobba på skolen og har hatt vanskelig for å stole på folk.

  Bloggen din er til stor inspirasjon 🙂

 7. Oioi, kjenner meg igjen.
  Har lurt på om jeg har hatt «Will talk to strangers»-stemplet i panna (jeg tiltrekker meg ofte ensomme utlendinger), men jeg er nok bare altfor snill. Kast på en lei tendens til å alltid gjøre det motsatte av første instinkt og dumsnillhet er et faktum?

  Får øve meg på «Gå vekk!».

 8. «Selv om jeg ikke liker ham. Selv om jeg synes han er irriterende.»

  Hmmrpf!

  Selv er det gode sjanser for at jeg ville sagt «Selv om jeg ikke liker henne. Selv om jeg synes hun er irriterende.»

 9. Kjenner meg veldig godt igjen, men jeg synes det er litt farlig å kalle det å være «snill».

  Da ender man opp med den logiske konklusjonen at man ikke er snill dersom man sier tydelig ifra om egne grenser, og det er jeg slett ikke enig i.

  Jeg er snill jeg. Men jeg har lov å si «nei» likevel.

 10. Trodde ikke jeg hadde det i meg, men der tok jeg feil. Uff, nå har jeg klart å gi bort telefonnummeret mitt til en for innpåsliten kar som ikke tok et hint. Det begynner å demre for meg at å gi bort nummeret sitt er et ganske dårlig hint. Får nesten vondt i magen av å avvise folk… enda mindre er jeg vant til å bli sjekket opp. Det falte meg selvsagt ikke inn å lyve om at jeg hadde kjæreste, eller si noe så enkelt som at jeg ikke gir bort nummeret mitt til fremmede. Flott. Jeg tar bussen en holdeplass lenger fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.