Au, sortert etter kroppsdel

 1. Du har vondt i hodet. Det kjennes ut som om du har vondt i «deg selv». Du er ubrukelig uten kontrollorganet. Du vil bare ligge i mørket alene til det går over. Kalde ting er å foretrekke, helst i hele fjeset.
 2. Du har vondt i halsen. Du snakker lite og svelger minst mulig. Du lever på sjokoladepudding og te. Når du ikke hoster, ser du på TV.
 3. Du er tett i nesen. Du tror du skal dø. Du lever på mat du kan tygge og svelge på to sekunder, så du ikke blir kvalt i prosjektet «næring». Otrivin er heroin. Når du endelig kan puste gjennom nesa igjen, blir du nesten religiøs.
 4. Du har vondt i magen. Det er nesten alltid pinlig. Enten det kommer opp, går ned eller kommer i form av gass, vil det alltid ut. Hvis ikke har du fått forstoppelse. Du tilbringer mye tid alene på do. Muligens med bøtte.
 5. Du har vondt i underlivet. Du får masse angst og tenker på HIV og kreft, men når du kommer deg til gynekologen, har du bare litt sopp. Eller cyster du bare må «leve med».
 6. Du har vondt i øret. Av en eller annen grunn, er dette verre enn samtlige av punktene over. Det eneste som er verre, er vondt i begge ørene. Du aner ikke hva du skal gjøre, men prøver på tusen teite kjerringråd som å fylle øret med smør, sove på risposer du har varmet i mikrobølgeovnen og ofre dine førstefødte til de underjordiske.

Ja. Jeg er syk, i tilfelle du lurte.

Og ja. Jeg har vondt i øret.

11 kommentarer til “Au, sortert etter kroppsdel”

 1. Usj. Jeg og er syk. Det er kjipt 🙁
  Men ørevondt… jeg pleier å dytte en dott med bomull i øra *fnis* Det gjør at jeg blir varmere på øra, og det gjør at det blir litt bedre i det minste…

 2. Men varme er dessverre også godt for bakterier, som jo helst er de man burde ofre til de underjordiske og bli kvitt. Hvis man ikke har førstefødte i nærheten, mener jeg.
  Hva med en tur til legen? Kanskje du trenger antibiotika?
  God bedring, uansett.

 3. Ørevondt (+ bihuler) kureres best med tid + en god akupunktør. Dessuten gjør ikke det rare ting med verken immunforsvaret ditt eller tarmfloraen…
  (Selvfølgelig – er valget en sprukken trommehinne tar du antibiotika, men ellers er den langsommere veien å foretrekke…. )

  God bedring uansett!

 4. God bedring! Godt du har fått deg legetime, jeg håper legen kan gjøre noe. Ørevondt er ufattelig vondt.
  Enda et kjerringråd: Bomullsdott dryppet med noe bedøvende i øret, feks. xylocain (reseptfritt på apotek).

 5. Ørevondt er verst, fordi det er INNI, på et bortgjemt sted hvor man ikke kan gni seg eller legge en kald klut eller en varmeflaske.

  Jeg bruker minimalt med smertestillende, men når øret begynner å bølle, da skal jeg definitivt ha. Og noe med «Forte» i navnet, takk.

 6. Jeg føler med deg (i hvert fall i nesa og halsen). Det anbefales forresten ikke å ha intense snyteseanser innelåst på badet, sånn apropos punkt fire.

 7. Uff det høres skrekkelig ut, jeg håper det går over snart. Jeg kan ikke huske sist gang jeg har vært den typen syk, så jeg har dessverre ingen gode råd. Annet enn te, men det vet du jo fra før av. Hm, jeg vet ikke om skylling med saltvann/nesehorn gjøre noe for nesen når den er helt tett.

  Du får ha god bedring i alle fall.

 8. Tilbakeping: Forkjølelsen og toddyen min | Thomas Misund

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.