Blogging som underskuddsprosjekt?

Kjære bloggen. Jeg har skjønt noe viktig.
Du er ikke et overskuddsprosjekt. Du er et underskuddsprosjekt.

Ta i går. Da trommehinnen sprakk, feberen svevde til nye høyder og jeg gikk meg bort på vei til butikken, da blogget jeg, da. Dere fikk et par innlegg, og de seks andre lagret jeg i arkivet til senere bruk.

Boka? Nei, den la seg ned og spilte død. Notatboka? Mjo, mja, jeg fikk presset ut et lite emodikt til slutt, men var for distrahert av smerten i øre til å holde på for lenge. Romanen? Holdt ut i to sider.

Men du? Åh, du skriver deg selv. Du et tankskip i en storm, og uansett hvor kjipt jeg har det, har jeg overskudd til deg. Faktisk er du enklere å skrive jo verre jeg har det. Du er vant til dårlig vær, du bloggen.

Jeg begynte å blogge 13. november, 2006. 13. desember, 2006 hadde jeg min første innleggelse på psykiatrisk. Jeg la deg ikke ned, jeg holdt meg fast i deg hele veien, skrev blogginnlegg gjennom måneder av insomnia og uproduktivt hælvete.

Det siste halvannet året har jeg hatt det bedre og bedre. Bedre enn jeg har hatt det noensinne. Ikke ekstatisk bra, men avbalansert og rolig bra. Jeg har puttet bloggingen i kalenderen, skrevet opp ideer til innlegg og skrevet bloggen som en del av de andre skribentjobbene mine.

Og det har gått litt trått. Bloggen har ikke skrevet seg av seg selv, jeg har latt det gå lenger mellom hvert innlegg enn jeg har gjort noensinne.

Men nå: Med høy feber, halsvondt og en hjerne av grøt, da tyter blogginnleggene ut.

På en måte lover det ikke godt for bloggen at den er et underskuddsprosjekt i en tid jeg får mer og mer overskudd. Samtidig er det betryggene at når skriveprosjektene som krever en uthvilt, samlet Ida legger seg på rygg og spreller, holder bloggen fortet.

Dette avkrefter nemlig min største frykt: Jeg kommer aldri til å slutte å skrive.

12 kommentarer til “Blogging som underskuddsprosjekt?”

 1. Si i fra hvis Pippi trenger tur:) Dachsen og jeg tusler alene rundt på sagene, for samboermannen har feber og er syk mann og tror han dør. Er ikke noe problem å ta med en firbent til hvis det er behov!

  1. *kremte*
   Vi menn tror ikke vi dør, vi veit at vi er på vei mot hellvette, det kommer bare noe og berger oss derfra i siste liten 🙂

  2. Vet du? Mannen er på skolen hele dagen og er jobbegrisen, og Pippi trenger faktisk en tur i løpet av morgendagen. Kan du ikke sende meg en mail? Hun er jo en vilter 8-månedgammel hoppetusse, så det kan være greit om hun og dachsen får snust seg ferdig i stua vår før dere går osv (c;

   ida ætt jackson dått kz

 2. Denne betraktningen likte jeg kjempegodt. Skriving er så absolutt noe som jeg også holder meg fast i på dårlige dager – og blogging er lettest. Skjønner ikke helt hvorfor det skal være så stor forskjell på å skrive på noe annet – og skrive til blogg? Tror det må være noe med nærheten til leserne. Jeg føler at jeg snakker med noen nesten med en gang 🙂

  Og merkelig nok – når det blir mye stress og prat rundt meg, slapper jeg bedre av hvis jeg sitter midt i og skriver enn om jeg må følge med (eller prøver å ikke følge med) på det som skjer.

  Men kjære… sprukken trommehinne?! Mistenker at jeg hadde vært nede for telling og frustrert nynning da, gitt. Du er en tøff penicilinfull feberzombie!

  Riktig god bedring!!

 3. At blogging har blitt et stort medie i dag er et superpluss. Det er en personlig samtale i skriftform, mangfolde erfaringsutvekslinger og terskelen for å skrive er ikke så høy. Og dette siste er kanskje det viktigst. At terskelen ikke er høy gjør at mange unge starter å skrive. Det blir mindre skummelt og ikke som en fremmedgjort aktivitet kun for profesjonelle.

  Takk for inspirerende blogg med mange gode, personlige innlegg. Tror at det samme hva aldri kan oppsummeres som underskuddsprosjekt i ettertid. 🙂

 4. Hei!
  Bloggen din er superfin. Jeg elsker den. Har lest veldig mye på bloggen din. I en periode satt jeg timevis. Glemte avtaler og alt. Fullstendig oppslukt i bloggen din. Du skriver så ekte. Og smart. Etter min mening er bloggen din perfekt. Spesiellt liker jeg gale damen innleggene. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Føler meg mindre alene. Jeg er ikke alene i verden med problemer.
  Så bestemte jeg meg. Nok er nok! Jeg ville ha hjelp. Det skulle ikke være en lett vei. Sendte søknad om psykiatrisk tilbud i kommunen jeg bor. Psykiatrisk sykepleier er tilbudet i kommunen her.
  Kom inn til en vurderingssamtale. Personen jeg snakket med forsto lite av problemene mine. En god stund etterpå ringer telefonen. «Vi har desverre så stor pågang fra mennesker med avorlige sykdommer som trenger vår hjelp mer enn deg» «Dette er mennesker som går inn og ut av psykehus. Vi må prioritere og kan desverre ikke hjelpe deg» Jeg følte meg tom og maktesløs. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vurderer fastlegen, men enda en avisning orker jeg ikke tanken på. Det eneste jeg ønsker er en psykolog/psykiater som kan hjelpe meg. Den fornuftige meg vet at problemene mine hindrer hverdagen min. Jeg trenger hjelp for å mestre det. Den usikre og redde meg vil gjemme meg under dyna til alt forsvinner.
  Noen tanker om hva jeg bør gjøre?
  Bloggen din er fantastisk. Beklager hvis dette innlegget ikke passer her. Jeg har aldri skrivd et innlegg før. Hilsen meg=D

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.