Hjelp Mr. Jackson!

Hei, søte lesere! Mr. Jackson går, som dere kanskje vet, på industridesign på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Det betyr at han basically blir en sånn en som lager ting til folk. For å kunne gjøre dette bra, trenger han å samarbeide med noen han lager produktet til.

Dette semesteret skal han sette seg inn i hvordan det er å leve med produktene han lager når man ikke er en sprek 20-årig designstudent. Han har fått i oppgave å lage en krykke/stokk/lignende-dings som skal være god å bruke. Det skal han gjøre ved å samarbeide med en testbruker.

Og det er nettopp den testbrukeren vi leter etter nå.

Hvem er du?

 • Bor i Oslo
 • Mindre sprek enn Mr. Jackson. Det kan bety en idrettsmann med kneskade, noen med ME, noen med leddskader etc.
 • Mulighet til å møtes et par ganger i uka fra 20. september til 15. oktober.

Hva går det ut på?

Mr. Jackson kommer til å snakke med deg om hva som er behovene dine, han kommer til å lage en del prototyper spesielt for deg som du får teste og han kommer til å spionere på deg når du bruker stokken for å se om han kan forbedre den. Det blir også te og kjeks.

Siden det er en studentoppgave som strekker seg over fire uker er det ikke sikkert at det blir et “ferdig” produkt til slutt, målet er å bli lurere av å samarbeide sammen med en ikke-designer.

Men det er klart – det er en mulighet her for å få en mye stiligere stokk enn du pleide å ha. Det er også en utseendemessig oppgave.

Hvordan blir du med?

Send oss en epost til daniel@jackson.kz hvor du forteller litt om deg selv eller foreslå deg selv i kommentarfeltet. Vi kan dessverre ikke betale deg, men du får være med på en designprosess fra begynnelse til slutt.

Videresend gjerne innlegget til noen du tror kunne hatt lyst!

Oppdatert! Vi har fått en mail fra en mer perfekt testbruker enn vi kunne forestille oss! Mr. Jackson kommer til å gjesteblogge mer kom krykkene utover i prosjektet! Takk for hjelpen, jeg blir stadig fascinert over hvor fine folk som egentlig leser denne bloggen!


8 kommentarer til “Hjelp Mr. Jackson!”

 1. Har nå fått kontakt med en skikkelig krykkekjenner, så trenger ikke flere frivillige – men alle idéer er moro! Kom gjerne med fler av dem.

  Jeg kan jo ingenting om krykker eller det å leve med dem, og mye av prosjektet går ut på å lære om og sette meg inn i en annen persons situasjon. Så alle anektdoter, idéer og irritasjoner er veldig velkomne!

 2. Bra prosjekt Mr. Jackson 🙂 Bare så det er nevnt – jeg har desperat behov for krykker som kan legges sammen, evt. har en teleskopfunksjon! Reise med krykker på fly er noe skitt – de tar så laaaang plass. Gå på kafe, kino og teater med krykker er også noe skitt – igjen, de tar så laaaang plass. Tenk om jeg kunne puttet krykkene i nettet som jeg kan sette bak bena, i stedet for å måtte holde på dem hele tiden så ingen snubler. Jeg håper noen (du?) kommer opp med en god ide! Lykke til 🙂

 3. Har ei venninne som hadde en utmerket krykkestrikk – litt som sånn strikk til å feste vottene til småunger med, bare til krykkene. Tror den gikk over skuldrene eller rundt livet eller noe. Det gjorde i alle fall at hun kunne gå på krykkene og så sleppe dem fra seg hvis hun skulle ta i noe uten å måtte bøye seg ned for å plukke dem opp etterpå. Det var ganske genialt, spør du meg. Krykkeprosjektet høres i alle fall superkult ut, det hadde vært fint om du skrev litt om resultatet også 🙂

  Mer tilgjengelighet til samfunnet! 🙂

 4. Endelig noen som ser dette som en utfordring! Takk til Jackson.

  Har ingen å forslå til arbeidet, søsteren min bor for langt borte. Hun har brukt krykker i mange år, fra hun var ganske ung, og vi to har ofte tenkt på forbedringer av de stygge grå. Hvorfor ikke ha flere par i pene, glade farger? Som matcher klærne. Som er lette å ‘se’ og finne igjen når man forlater et utested eller hva det måtte være. Med skikkelig fjæring, trykkbelastningen gir ekstra smerter. God polstring på håndtakene – gjerne utskiftbare – i et materiale som ikke er glatt. Krykker man kan henge fra seg ute? – de sklir jo ned på gulvet med dunder og brak samme hvor man befinner seg, ‘snublefelle’ for andre – men hvordan? Kanskje et mobilt krykkeoppheng, er det mulig? Det er bare noen uker siden jeg tenkte litt på nettopp det.

  God jobb!

  • Så bra!

   Ellers er grunnen til at Ida skriver her på bloggen at jeg tror det blir morsomst og et bedre prosjekt med en jeg ikke kjenner alt for godt. Og da må man jo spørre rundt.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: