Dagens input:

Fri Tanke klinker til med en strålende artikkel fra Gunnar Tjomlid om kritisk tenkning. Les, les.

George Monboit, en av de mest kjente veganerne internasjonalt, har endret mening etter en ny bok som knuser tidligere oppfatninger om bærekraftig landbruk. Det er sjelden du ser «Jeg tok feil»-artikler på kommentarplass.

En gammel, men god TED-talk om visdom. Eller: Hvor byråkrati er så plagsomt som det er.

http://video.ted.com/assets/player/swf/EmbedPlayer.swf


5 kommentarer til “Dagens input:”

  1. Nå har vel Monbiot hverken vært veganer eller vegetarianer, men det er ikke så viktig. Det viktige er at han åpent og ærlig har innrømmet å ta feil, dvs. han har akseptert kritikk mot sine egne argumenter — noe som for de fleste av oss ikke er noen liten sak. Dog, skal det sies at det kan finnes andre gyldige argumenter for f.eks. vegetarisme, som han aldri har brukt. Motargumentene er således ikke at argument mot alle former for vegetarisme — det hele beror på hvilken begrunnelse som ligger bak praksisen.

    Det er viktig å være klar over at for å akseptere motargumenter forutsetter dette at man skaper praksis fra argumentativ tenking, noe som er sjeldnere enn vi liker å tro. Det er ingen hemmelighet at politiske målsetninger ofte blir skapt ut fra hvilken politikk man vil føre, og ikke omvendt. Se for eksempel høyresidas tendens til å bruke skattesenkninger som et verktøy i alle situasjoner (og mange andre eksempler finnes på venstresida).

  2. Takker for interessant input! Alltid forfriskende når folk tør å innrømme at de tar feil, ref Monboit i The Guardian. Faktisk tror jeg at mange av oss hadde hatt godt av å innrømme egne feil litt oftere…

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: