Kom på Kritisk Masse!

Norges første Skeptikerkonferanse går av stabelen til helgen, og jeg skal sitte i åpningspanelet på fredag. Det er gratis inngang og førstemann til mølla når det gjelder sitteplassene, og temaet er forskningsformidling i mediene. Eller skrullingformidling i mediene, alt etter som hvordan du ser det.

Jeg vet at det ukritiske fokuset på healing og homeopati i media er noe som opptar mange av dere som er innom her, og jeg håper på å se dere i publikum på Chateu Neuf på fredag. Det begynner klokka 18.00 og varer til ca. 20.00. Jeg kommer litt før for å henge rundt, så vi kan sikkert ha et mini-blogger-treff om noen er interessert.

15 kommentarer om “Kom på Kritisk Masse!

 1. Aw, jeg vil, jeg vil! Dessverre må jeg være med og arrangere samling for altfor oppegående ungdom, hvorav et flertall av dem mye heller vil være på Kritisk Masse. Then again, så tror jeg nok ikke det blir den verste erstatningen!

   1. Dessverre ikke med så tett program som vi opererer med. Kjører mer eller mindre i ett kjør fredag 18:00 – søndag 16:30. Hadde lyst til (og planer om) å komme innom lørdagskvelden, men pga. alkoholserveringen ble det problematisk…

    Men dere får kose dere på skeptikersamling! Så sees vi nok på neste samling. For når det først er startet nå, så vil jeg ikke la dem slutte med det første!

 2. Gud, hvor jeg har lyst! (haha, så morsom jeg er) Men, typisk at det er i Oslo… og at jeg ikke er der. :d
  Men jeg må uansett skrive på oppgaven i kognitiv psykologi – som tar all verdens med tid. Det er i det minste litt… sciency. 😛

 3. Dette trenger vi!
  På tide noen skriver sannheten om disse tilbudene.
  Vel, noen gjør det faktisk, og får problemer i ettertid. Slike tøffe formidlere trenger vi flere av.
  Håper inderlig jeg kommer inn:)) Når må jeg være der da tro???
  Kvelden føre:)
  Lørdag er jeg vel garantert. Sitter her med en glansa bilett:)

 4. Hadde jeg hatt pæng (og tid…) til å dra til Oslo hadde jeg SÅ dratt. Masse fantastiske folk, og skeptikertreff er superdupertrivelig. Jaja. Dere får kose dere, dere som drar 🙂

 5. Pokker og, dette hadde jeg lyst til å få med meg allerede før jeg så at du skulle være med! Det er dessverre en absolutt prioritet å møte sjærsten på Torp, noe som igjen involverer å sitte i buss PRESIS de to timene som virkelig gjelder. Av og til lurer jeg på om tid- og orge-gudene jobber mot meg (samtidig som de naturligvis ikke finnes, noe skeptikeren i meg aksepterer stilltiende).

 6. Det ble en ganske bra debatt. Var på en debatt for noen uker siden som handlet om hvordan man kan få flere interessert i realfag. Der var vel oppsummeringen mer kompetente lærere som kan formidle faget med entusiasme og stimulere til undring.

  Synes noe av det samme gjelder for hvordan forskning og vitenskap burde bli fremstil i media. Som Ihle så fint påpekte: det med å se på prosessen frem til funn og ikke bare deskriptivt gjengi resultatene. Det blir litt på samme måte som at nyheter på tv er ganske kjedelig, men inngående saker og kommentarveksling (som på Dagsnytt 18, Nrk f.eks) er interessant.

  Legger ved en link til et foredag av Carolyn Porco som er ganske artig. Det handler om den ensidige fremstillingen av vitenskapsfolk i filmer. Der de ofte er bad guys. Hun foreslår at det kunne bli lagt mange gode filmer om det strevet som man går igjennom frem til vitenskapelige funn.

  Kan også anbefale Simon Singhs dokumentar om Fermats siste teorem og Andrew Wiles som løste problemet.
  http://www.youtube.com/results?search_query=fermat%27s+last+theorem+&aq=0

  Mvh Tor K

 7. Fankern, jeg så det først nå! Værste var at jeg var i Oslo akkurat da også, og skulle på halloweenfest klokka 8, så det hadde jo vært perfekt. Men ja, jeg får begynne å følge med litt mer 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.