Hvordan ta over verden uten å blogge

Kjære lesere. Jeg har nå funnet ut hva som skal til for at jeg ikke rekker å oppdatere bloggen: For mye medieoppmerksomhet.

Siden boken kom ut på tirsdag 9. november har jeg hatt tre intervjuavtaler om dagen, og vekslet mellom avisoppslag, tid foran TV-kamera og direktesendt radio. Resten av tiden har jeg prøvd å bruke på å sove, og jeg har knapt fått svart noen på Twitter en gang.

Jeg har skjønt at grunnen til at det var fysisk mulig å anmelde journalistene som intervjuet oss under lanseringen av Jenter som kommer, var at det var få nok intervjuer. I skrivende stund har jeg hverken oversikt over presseoppslag eller anmeldelser, og jeg er stygt redd for at jeg ikke får det heller.

Det var meningen at boken skulle ha en nettside med full lenkesamling og videre lesning, men lanseringen av den har druknet helt i oppmerksomheten fra de tradisjonelle mediene. Jeg beklager å si at lanseringen av boken om de nye mediene har vært sørgelig forankret i de gamle mediene, men sånn går det når telefonen ikke står stille. Ringende journalister er mer oppmerksomhetskrevende enn twitrende nettvenner.

Uansett: Her er bokfilmen Lillesøster og jeg laget. Den har klart å spre seg selv uten bloggens hjelp, men jeg tenkte det var best å legge den her hvor alle kan se den.

Så til spørsmålet alle har stilt: Nei, den er ikke på ebok. Det er ikke mulig å kombinere ebokutgivelse med utgivelse på tradisjonelt forlag slik moms-krangelen står idag. Jeg synes det er kjempeteit, men jeg er nok mer opptatt av å få bøkene ut i digitalt format enn jeg er av bransjepolitikk.

Og om du som leser har lyst til å gjøre meg en tjeneste, så lenk til blogginnlegg, avisoppslag, surmaget kritikk og kronikker om boka i kommentarfeltet her så jeg kan lage et samleinnlegg med omtale. Jeg har mistet oversikten. Det er offisielt.

21 kommentarer til “Hvordan ta over verden uten å blogge”

 1. Fikk bøkene dine i posten i går, og skrev et lite blogginnlegg om dem – der jeg også har lagt til videoen her: http://dystopi.net/2010/11/15/sosiale-medier-orgasmer/

  Andre som sier noe om boka:
  (Jeg vet ikke helt hvor mye av dette du har oversikt over fra før, så jeg slenger med det jeg finner …)
  * http://www.dagbladet.no/2010/11/08/kultur/litteratur/bok/ida_jackson/blogg/14160769/

  * http://www.dagsavisen.no/kultur/article511234.ece

  * http://www.serendipitycat.no/?p=4803

  * http://www.aftenposten.no/kul_und/article3899719.ece

  * http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/lund/article3901482.ece

  * http://nedtegnelser.wordpress.com/2010/11/13/befriende-blogganonymitet/

  …og jeg tror det var det.
  🙂

 2. Skjønner godt at du ikke får tid til å blogge akkurat nå. 🙂

  Psst: Filmboksen er litt stor og dekker delvis over teksten på høyre side her på min skjerm – regner med at det er lett å fikse?

 3. Hey! mulighet for hjelpe 😀

  http://paulchaffey.na24blogg.no/

  Hjorten reflekterer:
  http://hjorthen.org/?p=10613

  Litt Ida, mest Linnea:
  God morgen Norge:
  http://www.tv2.no/gmn/sinnablogger-myhre-spiseforstyrrelse-er-en-lidelse-ikke-en-livsstil-3341854.html
  (fant ikke filmsnutt dessverre)

  Flott at boken har vind. Jeg sitter her og småleser, og synes definitivt det er veeeldig rart å lese ting du har skrevet uten å ha kommentarfelt til. Nok en mangel ved papir, blir ikke helt det samme å notere i margen 😉

 4. Først av alt; TAGGING! Filmen kommer ikke opp om man youtube søker ‘virrvarr’, noe jeg finner komplett idiotisk da det er det du heter på nett.

  Ellers var dette ikke hva jeg trodde vi lagde. Det kan da ikke være SÅ vanskelig å speede opp og ned til å få tegningene til å passe med teksten? Enkelte steder gir INGEN mening. Internet er fake og ‘et blogg’ fungerte ok, men resten..
  Må også si dette er første gang jeg har vært med på å lage noe jeg ikke fikk sett over sluttresultatet på. Utrolig creepy.

  Gratulerer meg ny bok btw 😛

 5. Tilbakeping: Bok: Sosiale Medier | Emerald Raptor

 6. Boken ser interesant ut, sånn bare for å ha nevnt det. Jeg browset gjennom hyllene i bokbutikken, og der var den pinadø. Men i helsike; jeg har omtrent sluttet med innkjøp av hardcover. Jeg husker ikke hva de tok for boken din, men det var rett i underkant av fire hundre. Det er temmelig stivt for en masseprodusert vare, selv om det selvsagt ligger mengder av arbeid bak produktet.
  Og ideen om at pocket-versjonen kommer ett års tid senere, er selvsagt temmelig gjennomskuelig. Underlig at det utelukkende er bokbransjen som opererer med deluxe-utgaven først, for så å lansere budsjettversjonen lang tid etterpå. Normen for film og musikksalg er at de påkostede versjonene dukker opp i etterkant av det ordinære produktet, om ikke til samme tid.

 7. Og sånn forresten. Boka di er dritbra! Jeg _trodde_ jeg visste et og annet om Internett og blogging, siden jeg har blogga i 6-7 år ellernoe, men der tok jeg jammen feil.

  Jeg lærer masse – herlig! Skriv flere bøker, er du snill? 🙂

 8. På side 53-55 om Facebook og FarmVille skriver du at det er Forbrukerombudet som har klaget inn selskapene til Datatilsynet. Det rette er at det var Forbrukerrådet som stod bak klagen. Håper du kan rette opp dette i 2.utgaven 🙂

  Uansett, gleder meg til å lese boken!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.