Siste innlegg

Kjære bloggen. Kjære blogglesere.

Det er en måned siden jeg skrev noe her sist, og jeg tror dette blir siste innlegg her.

Det er en dissonans mellom bloggen og meg. Den har vært der i hele 2010, og den har blitt tydeligere og tydeligere gjennom høsten og vinteren. Det er vanskeligere å skrive her enn det var før, det er som om språket mitt har grodd ut av formatet Virrvarr.net og mistrives her.

Da jeg begynte å skrive denne bloggen, var jeg 19 år, landsstyremedlem i Rød Ungdom og dypt religiøs. Jeg hadde ingen skribenterfaring og hadde aldri hatt en jobb, utenom å stå i kassa på Baby Swim på Hovseter.

Ofte spør folk meg “hva jeg blogger om”. Jeg tror at bloggen mest av alt har handlet om min egen bevegelse. Den har handlet om hvordan jeg gikk fra å være kristen og kommunist til å slutte å tro på noen form for frelse. Den har handlet om å prøve å være et menneske, selv i perioder hvor man først og fremst har vært psykiatrisk pasient, og den har handlet om å bli en person som lever av å skrive og å snakke.

Det rare er at jeg tror ikke jeg kunne gjort noen av tingene over uten bloggen. Jeg har brukt bloggen til å finne frem til språket jeg har idag, jeg har brukt bloggen til å plukke fra hverandre meninger jeg pleide å ha og ikke minst: Jeg har brukt bloggen til å få de jobbene jeg har idag.

Bloggen har gitt meg nye venner, verdifulle kranglepartnere, og hjulpet meg å holde hodet over vannet i perioder der jeg ellers bare ville vært “enda en pasient” på en stor og uoversiktlig institusjon. Bloggen har latt meg snakke med deg, med dere, alle dere som leser og kommenterer og bidrar her.

Og likevel kjennes det ut som om det er slutt mellom bloggen og meg.
Eller: Nettopp derfor kjennes det ut som om det er slutt mellom bloggen og meg.

Jeg har lyst til å skrive andre ting, i en annen ramme, uten å hete Virrvarr, uten å ha såpebobler og kanin og fire år med tekst i ryggen. Jeg har rett og slett lyst til å flytte, få en ny ramme å skrive i.

Med andre ord: Jeg avslutter denne bloggen og begynner en ny. Du kommer til å få beskjed om hvor.

Jeg kommer ikke til å slette Virrvarr.net. Jeg kommer til å betale for domenet og la tekstene ligge her så du fortsatt kan lese dem, men det er mulig at jeg stenger kommentarfeltet om en stund, så det ikke blir alt for mye spam her jeg må slette.

Egentlig er dette ganske fint. Blogger er lidenskapsbaserte, og det er umulig å skrive når det ikke klaffer lengre. Og siden jeg ikke klarer å slutte å bidra til Internett, må jeg finne en ramme jeg kan gjøre det innenfor i tiden fremover.

Takk for at du leste, og velkommen videre!


91 kommentarer til “Siste innlegg”

 1. Føkk!
  Det er vel bare min vanlige flaks at jeg oppdager denne bloggen tre uker etter at den er lagt ned.
  Utav det lille jeg har lest i noen små morgentimer i dag så ser jeg at vi har mange, hrm, felles referansepunkter, så jeg får bare kose meg med det det du har skrevet tidligere.
  Jeg kan vel bare håpe at du i likhet med meg tar tastaturet ned fra hyllen etter noen års pause. Jeg skal prøve å følge med.

  Lykke til uansett!

  Tui

 2. Hei Ida, du har noen knase blogginnlegg fra Bergen! Kan jeg få lov til å sitere deg på Facebookgruppen “skråblikk på Bergen”? Mvh kate Endresen

 3. Selvsagt skal du flytte, bevege deg, snu deg rundt og se deg om i en annen sving! Det må være en lettelse å komme dit at du sjekker magen, dobbeltsjekker, tar en svipptur innom hjernen – og går for det.
  Du er “Ida” med godt utviklede refleksjons- og endringsegenskaper, som du har vist mange ganger tidligere. Akkurat det endrer seg aldri.

  Vi sees et annet sted, en annen tid. Takk for mange poster som jeg aldri kommer til å glemme – gleder meg til å lese det nye!

 4. Tusen takk for en utrolig bra blogg, Ida. Det er ikke uten grunn at du har blitt årets blogger, gang på gang. Du er utrolig dyktig, og jeg ønsker deg lykke til med alt du skal i fremtiden! Du er et forbilde og en inspirasjonskilde. 🙂

 5. Kjære Virrvarr
  Jeg oppdaget deg ved bokutgivelsen av “Jenter…”, og har fulgt litt med på den revolusjonære bloggen din, samt lest din artikkel om steinerskolen i Humanist. I alle format har du skrevet så klokt og velformulert om de fineste og såreste ting.
  Takk for nå, og på gjensyn!

 6. Er som å rydde i skuffer og skap. Ut med det gamle som ikke er til nytte lengre, og inn med noe nytt 🙂

 7. Takk for en fin blogg, og lykke til videre. Gleder meg til å følge med i den rammen du kommer til å lage deg. Regner med du kommer til å ta med deg de fine formuleringene dine og det personlige engasjementet videre.

  Som du sier, mye forandrer seg på fire år, og man må uttrykke seg gjennom et rammeverk som føles riktig for den man er nå. Lykke til!

 8. Hmm, jeg oppdaget bloggen din i dag (fordi jeg søkte etter skeptiske artikler om kvantemedisin), og nå er bloggen din allerede nedlagt? Si fra når du kommer med en ny, så jeg får lagt inn en link til den fra Blå G.

 9. Takk for mange spennende blogginnlegg. Jeg er godt i gang med den siste boka di om sosiale medier og den er til stor inspirasjon. Har akkurat lest om brukervennligheten for blinde og svaksynt, om hvordan bruke alternativ tekst til bildene, tekst i lenker og overskriftenes betydning. – I learn, I learn… takk. 🙂

  Jeg er sikker på at du finner nye fora og fortsetter som en spennede skribent. Lykke til!

 10. Takk for nå! Gleder meg veldig til å se hva du finner på framover. Jeg ble først litt overrasket, må innrømme det. Men etter å ha latt det synke inn, så skjønner jeg jo hva du mener.

  Noe av det som har vært spennende med bloggen din er at du har latt oss bli med på utviklingen og reisen din. Håper det vil fortsette på den nye, selv om du har vokst fra kaniner og såpebobler og frelse 😉

  Jeg har lært mye om blogging, sosiale medier og kommunikasjon generelt fra deg her og håper at det fortsetter!

 11. Det har vært flott å følge Virrvarr. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med andre sider av Ida.

 12. Tusen takk, kjære Virrvarr, eg gler meg til å bli kjent med deg på nytt!^^, (Sjølv om du ikkje kjenner meg, men det er jo litt av greia med blogging.;)

  Haugevis med lykke til vidare! Det blir fint og spennande med ny start, eg sit og ventar i spenning…

 13. Jeg har lest bloggen din i mange år, så jeg setter umåtelig stor pris på at fiiiine damen ikke skal slutte å skrive, neida, hun skal bare blogge et annet sted hun.

  Gleder meg til det som kommer, og nå er det snart vååååår 🙂

 14. Dette har jeg gruet meg til. Og jeg ble vanvittig lettet naar jeg saa at du kommer med ny blogg.
  Jeg fryder meg over skeptikerinnleggene dine, medieforstaaelsen din og litt.vit-perspektivet ditt, og du laerer meg mye. Likevel haaper jeg at du tar med deg litt hverdagsliv inn i neste runde. Er det for mye aa forlange, naa som du har blitt en mediepersonlighet? Jeg bestiller et innlegg om dette. Hvordan kombinere den seriöse, opplyste og opplysende rikssynser-ida som vi ser paa tv og hörer paa radio med den seriöse, opplyste og opplysende, helt vanlige og litt syke jenta ida som vi har blitt kjent med her inne? Er det derfor du skifter kurs?
  Jeg önsker deg lykke til og kommer sannsynligvis alltid til aa laane deg et öre naar du har noe paa hjertet. Slike stemmer som din kommer for aa bli i samfunnet vaart, og takk og lov og pris for det.

 15. Masse lykke til med ny blogg – jeg gleder meg til å lese og følge deg videre.

  Og takk for at du lar virrvarrbloggen være tilgjengelig selv om siste innlegg, er nettopp siste innlegg.

  Vi sees!

 16. Litt vemodig at en era på en måte avsluttes (jeg har kanskje ikke kommentert så mye, men jeg har lest denne bloggen fast virkelig lenge), men jeg har full forståelse for valget ditt likevel og gleder meg til å følge din neste blogg når den kommer samtidig som jeg er glad du ikke sletter denne. Lykke til med alt uansett og takk for mange fine innlegg som har inspirert meg, engasjert meg og fått meg til å lese i vei med et smil om munnen. Og på gjensyn!

 17. Jeg er glad for at du ikke vil slutte å blogge, og for at du ikke sletter gamle tekster.

  Jeg liker tanken på blogg som dannelsesprosjekt, og ikke bare for den som er ung. Hvis man er åpen og nysgjerrig nok, og verdsetter dialog, kan man være i bevegelse og utvikling hele livet.

  Man endrer seg, men likevel er man jo den samme. Så uansett nye rammer, nytt nick og ny URL: Når jeg gjerne følger deg på veien din videre, er det jo fordi du er deg, selv om du kanskje ikke lenger er Virrvarr, og fordi skriver som du gjør, selv om du vil skrive om andre ting.

  Lykke til!

 18. Hm. jeg klarer ikke å la vær å føle et slags vemod over bloggen som ikke kommer til å bli oppdatert noe mer.. Jeg har lest Revolusjonært roteloft hyver dag i mange år nå, med den samme gledelige “Yay!”-følelsen hver gang det har dukket opp et nytt innlegg. Det er som om at favorittboka mi, som bare varte og varte, plutselig har bladd frem til siste side. Her har vi ledd og grått sammen, og lært ting om livet og om litteratur og data og tegneserier og alt mellom himmel og jord, og så er det plutselig slutt? Så ja, jeg vil nok holde et lite gravøl for det revolusjonære roteloftet, og ønske den lykke på reisen til bloggehimmelen, hvor den kan sitte med andre blogger som har avgått med døden, som for eksempel min gamle Storalmblogg.

  Men jeg er veldig glad for at jeg snart får en ny favorittblogg å glede meg over! 🙂

 19. Min første reaksjon var å si “nei nei nei nei nei!” til mac-en min, men så kom jeg til delen med forklaringa og løfte om ny blogg. Da går det greit, og jeg forstår deg i grunn. Uansett: takk for alle fine ord og tanker – jeg gleder meg til å følge deg videre!

 20. “Bevegelse” var en fin merkelapp. Jeg beveger meg gjerne etter deg for å se hva du finner på nå. Leseverdig blir det garantert 🙂

 21. Skjønner deg veldig godt. Det er lidenskapsbasert og derfor periodisk; men nettopp derfor kommer det også nye prosjekter etterhvert som man utvikler seg. Takk for alt du har delt! Gleder meg til å følge med på neste runde 🙂

 22. Woho! Etter et øyeblikks panikk ble jeg bare veldig glad for at planen er å forsette et annet sted! Gleder meg til å se og lese. Lykke til 🙂

 23. Heia Virrvarr:) Har savnet skrivinga di den siste måneden, og gleder meg til du dukker opp i nytt format. “Nothing is constant but change” sa en eller annen lur person en eller annen gang, tror han snakket om naturen, men internettet og den kreative trangen følger liksom sine egne naturlover de også. Forandring fryder.

  Som leser følger jeg deg dit du velger å publisere, som medblogger håper jeg at du nyter mellomrommet til å samle kraft og inspirasjon sånn at oppstarten av det nye blir gøy, ikke pes.

  Stå på, vi trenger stemmen din her i den norskspråklige nettverdenen:)

 24. Litt trist og litt fint. Livet ditt forandrer seg og livet går videre.
  Jeg kommer nok til å lese den nye bloggen din også!
  *klem*

 25. Tusen takk for en fin blogg og masse fine innlegg. Gleder meg til å følge deg videre. Lykke til!

 26. Føler for å skrive noe medfølende til bloggen, men føler enda mer for å rope “Iiiii, ny blogg!! Når?!”
  De gangene min blogg har virket som mer plikt enn gøy, har jeg flyttet den til nye bloggtjenester og/eller gitt den et nytt design. Selv følelsen av å starte med blanke ark holder i lange baner. Har stor tro på dette!

  Takker gamlebloggen for gode tips som f eks Lush, flergangskaffefilter, TED-videoer, damebeger og så videre. Veldig glad for at den ikke slettes.

 27. Tror aldri jeg har kommentert her før, så nå gjør jeg det.

  Jeg har blogget en del før og kjent på akkurat det samme som deg – det er fantastisk godt å avslutte noe og kanskje begynne et annet sted i en annen ramme. Bygge opp og rive ned og bygge opp igjen hvis man vil – herlig! Men jeg angrer på at jeg slettet de gamle privatbloggene, det var en tabbe jeg gjerne skulle gjort om på. Og så er det noe med å avslutte en blogg på en ryddig måte, slik du gjør nå – du lever som du prediker.

  Akkurat nå synes jeg det er greit å «blogge» på bokelskere.no (og litt på bibliotekbloggen på jobb). Funker fint det, så vet jeg alltid hva jeg skal skrive om, nemlig det siste jeg leste. Lykke til videre og på gjensyn, om jeg nå ser deg i avisspalter eller i en ny blogg.

 28. du er kanskje den beste komboen av intelligens og skriftlig formidlingsevne som jeg vet om, så jeg ble først ulykkelig. egoistisk som jeg er føler jeg at jeg trenger din type input – og hvis jeg får den på et annet sted, over andre tema, så er jeg glad igjen.

 29. Oj – men kjempespennende hvor vi skal møte deg videre! Godt at du lar gamlebloggen bestå for det er veldig mye her som er lesverdig – også i ettertid. Aller beste ønsker!

  • Nei hvis man skriver på kommentarfeltet til en blogger og ikke får noe svar,så er jo alt vedkommende skriver om helt uinteressant…det sier seg selv!

 30. Du er rar. Kjæresten min og jeg sendte venneforespørsel til deg samtidig på Facebook. Du godkjente han men ikke meg. Var det fordi han hadde flere “kjendisvenner” enn jeg eller var det fordi han var mann? Vi har begge felles kjente med deg, men ingen av oss har møtt deg.
  Da ble jeg skikkelig skuffa over deg!

  • Ok, jeg aner ikke hvem du er eller hvem kjæresten din er. Det kan være at “kjendisvennene” hans er reelle mennesker jeg kjenner og dermed visste hvor jeg skulle plassere kjæresten din. Jeg får ca. 20 venneforespørsler om dagen og det er litt tilfeldig hvem som blir lagt til. Generelt sett legger jeg ikke til folk jeg ikke vet hvem er. Om det ser ut som om vi har felles kjente, er det en større sannsynlighet, siden vi kanskje har møttes en gang og jeg har glemt vedkommende.

   Jeg synes det er dumt at du ble lei deg, men henvendelsen din druknet nok blant resten.

   Uansett: Det var ikke “med vilje” å legge til bare kjæresten din og ikke deg. Det kan være at en av vennene mine har insistert på at jeg hooker opp med kjæresten din, men utover det kan jeg ikke tenke på noen annen grunn til at det glapp for meg.

   Beklager å måtte skuffe deg, men du ble ikke bevisst ignorert. Det var helt tilfeldig.

 31. Nå ble jeg litt trist… selv om jeg forstår veldig godt hvorfor du gjør det. Men uansett, takk for alt du har skrevet på denne bloggen. Hvor merkelig det enn høres har du gjort det veldig mye lettere (for ikke å snakke om morsommere) å være bipolar.
  Takk!!

  Gleder meg til å se hva du gjør videre!

 32. Så bra at du startet denne bloggen.

  Takk for alt du har gitt her.

  Så bra at du har vokst ut av denne – om ikke for alltid, så for denne gang.

  Livet er bra.

 33. For 3 år siden snublet jeg over et blogginnlegg jeg fortsatt husker. Takk Ida, for alle gode stunder her. Med latter og gråt litt ettersom anledningen gav seg. Gleder meg til å se hva du finner på videre (sånn i tillegg til foredraget på UiS på tirsdag…).

  – Lykke til med rammemaking! 😀

 34. Lykke til videre!

  Men først og fremst takk for denne bloggen. Takk for posten om meme, om rick-rolling, om gale damen, det vanskelige, om jenter som kommer, for nøyaktighet, for inspirasjon og pekefingre mot kule internett-ting. => Smarting.

 35. Synd du slutter (er du helt sikker)?

  Men godt å høre fra deg, jeg var i ferd med å pakke ut snøras-søke utstyret og bevege meg mot Sagene…

 36. Lykke til videre og takk for at du lar bloggen være åpen så jeg kan fortsette å lese det jeg aldri fikk med meg før det ble blogger av meg 🙂

 37. neimen, har du slått opp med bloggen?
  Dette var litt trist Ida. Fine bloggen din er min favorittblogg og har lært meg mye om så mangt. Men jeg forstår godt behovet for å bevege seg videre, og gleder meg til å se hva du finner på fremover 🙂

 38. hei Ida 🙂
  Takk for fine stunder på Virrvarr;klokstap, humring og nye tanker.
  Sikkert smart å droppe anker,
  når hodet kverner med slke tanker.
  Kursen herfra , det vet ingen.
  – men å følge magefølelsen- det er tingen !

  Beste hilsen,
  Lilljekonvall

 39. Nå ble jeg redd for at du skulle forsvinne helt fra nettet, for du skriver jo så mye spennende og bra! Men at du skal starte på nytt et annet sted var beroligende å vite 🙂 Ser frem til å følge deg videre!

 40. Dette blir bra, Virrvarr – det er jeg sikker på! Lykke til videre, jeg gleder meg også til å se ditt “nye jeg” på nett. 🙂

 41. Først ble jeg :-O
  Så ble jeg “Neeeeeiiiii”
  Men samtidig skjønner jeg hva du mener.
  Så takk, umåtelig stor takk for denne bloggen Ida. Det har vært en fryd, en tankevekker, og så mye annet.
  Gleder meg til å følge deg videre i en annen form.
  <3

 42. Gleder meg til å se hvilken ny ramme som passer deg nå, Ida – for jeg kommer garantert til å følge med deg videre!! Lykke til videre og takk, takk, TAKK for alt det fine og viktige og lure og morsomme og gode og triste og rare og underlige du har gitt oss med Virrvarr.net!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: