Elin Ørjasæter – Det glade vannvidd

8 kommentarer om “Elin Ørjasæter – Det glade vannvidd”

 1. Tusen takk for en veldig interessant anmeldelse, som jeg ble veldig GLAD for! Mye jeg kunne skrevet her, men her er litt:
  Du har rett mht. min kildebruk. Å bruke «Født sånn eller blitt sånn» som kilde er jo slapt, i forhold til å gå til rett på de kildene boka henviser til og å lese dem skikkelig. Men jeg gadd ikke. Eller jeg har ikke tid. Eller hva jeg nå skal si om saken. Men her har du rett. Jeg har fundert mye på hva som er den marginale nytten av ekstra kildearbeid. For dette med kilder har jo null å si i forhold til hvor mange som kjøper boka… Forlaget ønsket å droppe hele kildekapittelet bak, de skjønte overhodet ikke vitsen med disse kildene (men redaktør Anne var heldigvis enig med meg).
  Så dette om diagnosekapittelet. Veldig interessant det du skriver her. Hvis det var et eneste tema jeg skulle gått i dybden på, så skulle det vært dette.
  Til slutt: Tusen takk for nydelige ord om skrivestilen min !!
  Hilsen Elin

 2. Ja, dette med diagnoser ja…

  Hva skal man si. Jeg har og fått noen smeller her og der og har heldigvis opplevd to, etter det jeg har fått fortalt, meget skjeldne profesjonelle:

  Legen som sa «Men du skal vel JOBBE??»
  Og psykiateren som sa «Det kan hende vi etter hvert må diskutere hvorvidt du kan jobbe fulltid hele tida. Men jeg mener ikke du er ufør på noe vis»

  Elins poeng med at de ressurs-sterke er vi som innimellom er «utbrent» men som resten av tida har det helt fin traff en nerve dog… Skulle gjerne sett mer skrevet om det.

  Og bare for selvpromoteringens skyld: Min anmeldelse 😉

  http://www.odarygh.com/2011/03/27/ubehagelig-n%C3%A6re/

 3. Jeg holder på med yet-another runde med DSM og «hva er egentlig feil med henne?»
  Jeg er lei. Møkklei. Og de skjønner ikke at jeg kan svare hva jeg vil og få den diagnosen jeg vil, så jeg svarer som jeg synes passer, og da får jeg ingen diagnose. Og så blir de sure bortpå DPSen fordi jeg må jo ha en diagnose, vettu. Kan ikke være 50% ufør og ikke ha noen diagnose! OMG! DET GÅR IKKE AAAAAANNNNNN!

  Jeg har kjøpt boka. Den ligger i en stabel med alle bøkene jeg har tenkt å lese, men først skal jeg ha eksamen.

 4. Jeg har ikke fått lest boken enda (sånn går det når man bor langt borte), men jeg har utrolig sansen for damen! Jeg tar meg ofte i å tenke at dersom det hun skriver hadde kommet fra noen andre, så hadde jeg nok ikke blitt like overbevist, men jeg tror du har veldig rett når du skrev at du ble litt «høy på Elin», det blir jeg ofte når jeg leser saker hun har skrevet. Jeg synes også det er utrolig deilig at det finnes slike damer som tør å snakke alle andre imot, og tør å være politisk ukorrekt til tider. Jeg gleder meg til å lese boken hennes til høsten når jeg er et sted jeg kan få tak i den.

  Helt på siden av tema – vi satt og så på Elin i Luksusfellen her forleden, og A. utbryter: «Wow, her gestures and way of talking is a lot like your friend Ida!» A. skjønner selvfølgelig ikke norsk, men jeg lo godt likevel. 🙂

  1. Jeg tenkte akkurat det samme etter å ha sett den «ingen liker å bil lurt»-greia rett før luksusfellen.

 5. @ Elin Ørjasæter
  Eg er einig med deg og Ida her i at kjelder er viktige, så eg trur forlaget er litt på bærtur når dei ikkje ser vitsen med kjeldekapittel. Det er nok fleire som er interessert i kjeldene enn det mange kanskje trur. Trur eg.

 6. Interessant anmeldelse! Jeg har kjempedårlig samvittighet, jeg skulle også anmelde denne, men har ikke hatt krefter til det. Håper jeg får det til en dag snart, boka fortjener det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.