Skrytebrev fra jobben

18 kommentarer om “Skrytebrev fra jobben”

 1. Tror jeg skrev om at dette var noe av problemet, men det var for lenge siden og ingen brydde seg.. 😉
  Flott at dere begynner å få sving på dyret!

  jeblad

   1. Tror de kan konkurrere med grundig kvalitetssikret innhold, selv om de nok ikke klarer å konkurrere på kvantitet. Wikipedia har på sett og vis diskvalifisert seg selv fra stramme definisjoner av høy kvalitet, de flyter ut i alle retninger, så tror nok det er en nisje hvor det er mulig å lage gode produkter.

 2. Berre eit lite småpirk: Skilnaden på «Store Norske Leksikon – [artikkelnamn]» og «[artikkelnamn] – Store Norske Leksikon» er syntaktisk, ikkje semantisk (ulik ordrekkjefylgje, men likt tydingsinnhald). Elles: Hipp hurra for løysinga på Google-problemet. 🙂

 3. «Det andre Wilhelm påpekte da han begynte i jobben, var at vi alltid hadde “Store norske” foran alt. Det betydde at overskriftene våre på Google var “Store norske leksikon – Katti Anker Møller”, mens Wikipedia hadde “Katti Anker Møller – Wikipedia.” Denne lille, semantiske forskjellen var en av grunnene til at du ikke fikk opp Store norskes artikkel om du bare søkte på Katti Anker Møller.»

  Det er ikke en semantisk forskjell 😉 Det er en … tja, hva skal vi kalle det? Syntaktisk? Det er jo ikke snakk om setninger, så jeg ville nok ikke kalt det en syntaktisk forskjell heller. En rekkefølgeforskjell.

 4. Kom inn hit for å seie at Google dog ofte prioriterar sider ein klikker seg mykje inn på i Google, og at SNL ikkje naudsynt vil vere på topp for søket på «solidaritet» hjå alle. Likeframt, eg søkte på «solidaritet» og fekk SNL øvst (og eg plar veldig ofte å klikke på Wikipedia framfor SNL og andre), så halvparten av argumentet mitt er nyttelaust. Godt jobba! *klappklappklapp*

  1. Ja, de tekniske endringene vi har gjort er ikke en mirakelkur som løser alle problemer. Den viktigere, og langt vanskelige jobben, er å produsere godt innhold folk faktisk vil klikke på og lenke til. Men nå lar vi ihvertfall vær å skyte oss selv i foten med den tekniske løsningen som er i bruk. (c:

 5. Dette er faktisk en helt fantastisk «nyhet». Som norsklærer i ungdomsskolen har jeg nok flere med meg når jeg sier «takk»!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.