Dagens anbefaling: This American Life

Jeg elsker Internett, men skal jeg være helt, helt ærlig, er nok radioen min beste venn. Jeg vet ikke helt hvordan jeg ville overlevd uten P2. Jeg våkner til P2, jeg lager middag til P2 og hvis journalister ringer, har jeg et motto om å alltid si ja til P2. P2 har alltid litt bedre tid, P2 har alltid litt bedre spørsmål og P2 har alltid de mest entusiastiske nerdene. Jeg foretrekker de norske nyhetene mine via Dagsnytt 18 mens jeg skreller løk.

Men P2 er ikke nok. Da finnes det heldigvis podcasts. Jeg rydder og lærer noe nytt. Jeg står som sild i tønne på trikken og lærer noe nytt. Og noen av de beste podcast-opplevelsene mine kommer fra en slags amerikansk ekvivalent til P2 – nemlig Chicago Public radios «This American Life«. Dette er en times lange programmer der flinke journalister lager interessante reportasjer, men de har også skjønnlitterære forfattere som leser korttekster og skribenter som forteller historiene sine direkte i microfonen. Arkivet deres er en skattekiste, og jeg har til gode å finne en episode jeg ikke har likt.

Denne ukens episode handler om gjeldskrisa i Eurosonen generelt, og om Hellas statiske sentralbyrå spesielt. Jeg tror det er den morsomste og mest lettfattelige gjennomgangen av eurokrisa jeg har funnet, selv om den er fra et amerikansk perspektiv. Hør på den!

Jeg elsket også denne episoden, som handler om journalist Mike Daisey og hans forsøk på å besøke fabrikken der Apple lager produktene sine.

Denne episoden, som utelukkende fokuserer på Middleschool – slutten av barneksolen, begynnelsen av ungdomsskolen i Norge, er også en av de fineste og rareste jeg har hørt, og jeg tror at alle som noensinne var nervøse åttendeklassinger vil sette pris på den.

Det kan være at alle dere hører på This American Life hele tiden, og at jeg var den siste til å oppdage den, men jeg tar sjansen: Det er for bra til at det kan skade å bli minnet om det, heller.

12 tanker på “Dagens anbefaling: This American Life

 1. Wow, da har du anbefalt begge favorittpodcastene mine, Savage Love og This american life. Absolutt fantastisk lytting! ❤

 2. Hei Ida!

  Jeg er en journaliststudent som for øyeblikket sitter i England og skal begynne på min Bacheloroppgave; Blogging og identitet, med spesiell vekt på rosablogging. Her i England er ikke «rosablogging» like, hva jeg kan si, utviklet, som i Skandinavia, og det er derfor vanskelig å finne mye informasjon som treffer spikeren på hodet. Ser at du skrevet en bok som heter «Sosiale Medier», og ut i fra det jeg har lest av anmeldelser, virker dette som en topp bok i researcharbeidet. Men som sagt, jeg er i England, og boken er verken å finne på universitetet sin utenlandske bøker-seksjon eller på online access såvidt jeg vet. Finnes boken som online utgivelse, eller vet du om den er å få tak i, i UK? På forhånd takk!

  • Hei Karoline!

   Først: For en kul oppgave!

   Så: E-boknorge er trege greier, så den stakkars boka er ikke å få kjøpt i ebok (så vidt jeg vet). Men jeg kan bare sende deg pdf’en på epost, siden jeg tror på god Internettkarma mer enn jeg tror på penger 😀 Skal jeg sende den til mailen du kommenterte med?

 3. P2 hekta her også. 🙂 … og for et supert nettsted! Nå blir det te og ”Continental Breakup”.

  Og til Karoline: Anbefaler boka på det sterkeste. Ida Jackson gir en flott innføring i bloggverdenen. Boka var til stor inspirasjon og gav masse nyttig innsikt. Du kan sikkert bestille den på nett gjennom ark.no, tanum.no. eller annen bokhandel. Lykke til m oppgaven.

 4. This American Life er eit av dei beste radioprogramma i verda, og det — og skapar Ira Glass — er ein av mine største inspiratørar som spirande radiomann. Anbefalast på det sterkaste. Om du er meir glad i dei reine historiene, så kan eg anbefale The Moth-podcasten, som av og til får inntog i TAL. Ev. óg Freakonomics for dei som elskar spuriøse, merkelege samanhengar i verda.

  (Og så tykkjer eg at eg kan få lov til å reklamere litt for min eigen historietriviapodcast, som i alle fall tidvis er morosam og underhaldande — Gult Kakestykke.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s