Feber

Jeg skulle ha en ukes skrivefri. Det er sånt jeg har, fordi jeg har verdens beste jobb. Jeg jobber 80%, og de resterende 20% får jeg samle opp og ta ut som en hel uke hvor jeg får skrevet i fred.

Og så kom feberen. Den jævla feberen, som insisterte på å krype opp over 39 grader. Deretter kom hosten, hosten som kjentes ut som den kom fra langt nede i magen og som slynget meg opp i senga så fort jeg hadde lagt meg til å sove. Og så kom penicilinen og morfinmixturen og noen hvisket: «lungebetennelse

Jeg prøvde å skrive, jeg. Men når jeg leser tekstene på nytt, mangler det ord som «det» og «hvem» og punktum og stor bokstav. Dessuten er det enkelte ord som ser litt halvveis ut. Som «dete» og «lyer» (som jeg tror skulle være «lyder»).
Nå har penicilien begynt å virke nok til at jeg har hjernen min i et og annet velsignet blaff. (Jeg er fremdeles litt usikker på rettskrivningen min her.)

Jeg skriver egentlig dette blogginnlegget mest for å prøve å skrive noe. Jeg har fremdeles et litt desperat håp om å få produsert noe tekst når jeg ikke hoster eller snyter meg eller tar meg en lur.
Og helt ærlig – jeg skriver nok dette blogginnlegget for å klage, også.

Kjære pneumokokker: Føkk ju.

Bilde av min nemesis:

(Hentet fra Wikipedia, public domaine. Tatt av CED.)

12 kommentarer om “Feber

 1. Jeg kjenner det igjen: Bokstavene har en tendens til å gli unna, snike seg bort når jeg skal plassere dem pent sammen til en meningsfull helhet. Ordentlig dårlig gjort, er det.

  Ønsker deg god bedring!

 2. Jeg tror det er lov til å syte når man har lungebetennelse. Det bestemte jeg den gangen jeg irriterte meg over at sambo klaget over at han var forkjølet. Jeg tenkte for meg selv at mannfolk er irriterende. Og så ble han lagt inn på sykehuset med dobbeltsidig lungebetennelse… Det var helt forferdelig, jeg hadde ingen til å lage mat til meg på mange dager!

 3. Den er visstnok alvorlig den lungebetennelsen. Drikk masse hostesaft og sov godt og god bedring!

  Det høres ut som du i din tilstand er den riktig person til å test ut nettstedet «fra MANGE til FÅ». Det er altså underforstått at det er feil det er snakk om. Feil som skal reduseres fra mange til få. Uansett om det er feber, dysleksi, fylla eller alderdomskelving som forårsaker skrivefeilen, så er nettstedet den perfekte plass for å sett i gjennom og rettet teksten.

  Hvordan? Jo, internettdugnad er kraften som brukes. På kjøpet får du lese islandske Heida sin historie.

  rettebloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.