60 små pausefisker

Jeg vet, å svare på lister av denne typen er sååå bloggsfæren anno 2007. Men jeg har ingen hjerne, og det er gøy for meg å late som om jeg skriver i verdens største skoledagbok. Om du kjeder deg, kan du komme tilbake når jeg har blitt feberfri og ekstrovert igjen. Jeg har stjålet denne listen fra Hjartesmil, som oversatte den til norsk fra Sandra. Stjel i vei, du også.

 1. kor gamal er du om fem år? 30. Så sært.
 2. kven var du minst to timar rundt i dag? Professor X, ingen andre enn Professor X. Vi ligger hjemme og hoster og er kjedelige.
 3. kor lang er du? Jeg tror jeg er 170, men når måler man seg egentlig etter grunnskolen?
 4. kva var den forrige filmen du såg? Æsj, hvorfor må jeg svare på dette nå? Hadde du spurt for to uker siden, ville jeg hatt et imponerende svar. Men siste film jeg så i feberørska var Sucker Punch. Det var litt som porno, bare at det var (såvidt) bedre skuespillere, og mer zombier fra 1.verdenskrig og eksplosjoner. Den var elendig, men japansk-skolepikeuniform og katana-elending, så jeg led ikke.
 5. kven ringte du sist? Lillesøster.
 6. kven ringte deg sist? Professor X. Fordi jeg trodde jeg hadde mistet telefonen, men den lille jævelen lå i jakka der den skulle være.
 7. kva stod på den forrige sms’en du fekk? Nei, det må jeg ut av senga for å sjekke. Det gidder jeg ikke. Men jeg tror det var noe fra W som handlet om jobb.
 8. føretrekk du å ringa eller senda sms? Jeg foretrekker epost. Men ringing er mer effektivt enn SMS.
 9. er dine foreldre gifte eller skilte? De har vært gift hele mitt liv.
 10. når såg du mamman din sist? Da Professor X disputerte 20. januar.
 11. kva farge har du på augene? Øh. Hm. …blå? Og litt grå?
 12. når våkna du i dag? Litt over åtte, av en genial idé som sluttet å være en genial idé mens jeg hostet meg helt våken. Visittkort du kan spise, liksom. Hallo.
 13. kva er din favorittjulesang? Oi, alle? Jeg tror ikke jeg har sagt noe offentlig om mitt litt overentusiastiske forhold til julesanger. Vanskelig. Men “God bless ye merry gentlemen”, “Jeg synger julekvad”, “Deilig er jorden” og “Joy to the world” er høyt oppe på lista.
 14. kva er din favorittplass? Golden Gate Park i San Francisco, komplett med stranden mot Stillehavet, North Shore på Hawaii, Muir Woods, Akerselva, alle steder man kan komme nærme havet, alle steder det er skog, alle parker, under vann.
 15. kva plass likar du minst? Greåker, Borge, Råde, alle steder som er for små til å ha en butikk som er åpent etter sju, men store nok til å ha en egen skole og stygge hus. Særlig i Østfold. Uff, jeg er ingen lokalpatriot.
 16. kvar trur du at du er om ti år? Shit, da er jeg 35. Hm. Jeg tror nok at jeg er i Oslo. Og at jeg har barn. Og at jeg har skrevet enda flere bøker og laget fine ting på Internett. Også tror jeg at jeg har mer utdannelse enn jeg har nå. Så satser jeg på overraskelser underveis.
 17. kva skremte deg mest om natta som liten? Sabeltanntigern. Greit, de sa at den var utdødd, men de sa ikke noe om at HUSSABELTANNTIGEREN var utdødd. Så den var jeg redd for.
 18. kva fekk deg til å le hardt seinast? Jeg har prøvd å ikke le så hardt, fordi det gjør vondt. Men jeg har fått vondt av 30 Rock, jeg har det.
 19. kor stor er senga di? Schvæær. To solide enkeltsenger satt sammen til dobbeltseng.
 20. har du stasjonær eller bærbar datamaskin? Bærbar. Macbook Air.
 21. søv du med eller utan klede? Enten helt naken eller skikkelig gammeldags pysjamas. Ingen mellomting.
 22. kor mange puter søv du med i senga? Egentlig bare en liten og tynn en. Jeg liker ikke puter, men behovet mitt for å ligge lavt med hodet har blitt erstattet av behovet for å ikke dø av hoste, så akkurat nå er ikke representativt for hvordan jeg egentlig har det.
 23. kor mange land har du budd i? Definer “bo”? Jeg har bare bodd i Norge, tror jeg.
 24. kvar har du budd? Fredrikstad, Moss og Oslo. Oi, det var litt kjedelig.
 25. likar du sko, sokkar eller berrføtt? Jeg vil jo helst aldri gå med sko, men “liker”? Det er 15 minusgrader ute. Da er det irrelevant hva jeg liker. Da blir det varmest mulig sko. Men barfot om sommeren, absolutt.
 26. er du sosial? Ja. Hvis jeg får nok tid til å skrive og tenke, også.
 27. kva er din favorittis? Ben and Jerry’s Fairly Nuts, Pasjonsfruktsorbe fra Kulinaris, Dulche de Leche fra Haagen Däs.
 28. kva er din favorittdessert? SÅ MYE Å VELGE MELLOM! Alle typer, så lenge det er gjort bra. Og gjerne ost.
 29. likar du kinamat?…Regnes Crispy Duck som kinamat? For i såfall er det nesten det beste jeg vet. Men hvis du mener fete nudler med en vannkastanje og halsbrann chop suey til, er svaret nei.
 30. likar du kaffe? Ja, men jeg gidder ikke dårlig kaffe. Jeg blir så rastløs av koffein, at om jeg først skal få det i meg, bør det smake bra.
 31. kva drikk du til frukost? Grønn te med peppermynte og Tine ekstra lett. (Jeg elsker melk. Det er helt rart.)
 32. søv du på nokon spesiell måte? På ryggen, helt rak, armene på brystet som en mumie.
 33. kan du spela poker? Ja, men jeg er ikke noe flink. Enten blir jeg stressa, eller så kjeder jeg meg.
 34. likar du å kosa? Det er det beste jeg vet.
 35. er du eit avhengighetsmenneske? Ja. Akkurat nå sliter jeg med Otrivin.
 36. kjenner du nokon med samme bursdag som deg? Fettern min er født på samme dag som meg.
 37. vil du ha born? Ja.
 38. kan du nokon andre språk enn norsk? Engelsk, og en teskje spansk.
 39. har du nokon gong vore i ein ambulanse? Ja, tre ganger.
 40. føretrekk du havet eller eit basseng? Havet. Havet og jeg er bestevenner.
 41. kva brukar du helst pengar på? Kjøkkenutstyr, gode sko, bh’er som sitter riktig, ull av god kvalitet, grønnsaker, te, reiser, kjoler og datautstyr.
 42. eig du dyre smykker? Hm, jeg vet ikke prisen på det jeg har? De er fine, storparten er fra Professor X, og jeg vet at armbåndet kommer fra Tiffany.
 43. kva er ditt favorittprogram på tv? Åh, jeg har fått så mange nye. Jeg elsker The Wire, Twin Peaks og Mad Men. Jeg ler vanvittig godt av 30 Rock. Jeg har et intenst forhold til alt som handler om matlaging, spesielt alt med Jamie Oliver. Og så har Star Trek TNG en spesiell plass i mitt hjerte.
 44. kan du rulla med tunga? Nei. Tungen min er teit. Den kan ingen triks.
 45. kven er den morsommaste personen du kjenner? Yngstesøsteren min. Det er mange morsomme mennesker i livet mitt, men ingen som klarer å få meg til å skratte sjokkert som henne.
 46. søv du med kosedyr? Haha, nei.
 47. kva har du som ringelyd? Er det noen som bryr seg om ringelyder lenger? Min sier “ring ring” eller noe i den stilen.
 48. har du klesplagg frå du var liten? Nix, som eldst av tre, var klærne mine utslitt etter at yngstesøster hadde blitt ferdig med dem.
 49. kva har du nærast deg no som er raudt? En Olivetti Valentine skrivemaskin som står i bokhyllen og er dekorativ.
 50. flørtar du mykje? Hva er egentlig flørting? Jeg er blid og tøysete og kysser folk på kinnet ganske ofte?
 51. kan du bytta olje på bilen? Hvis jeg får google det først, så.
 52. har du fått ei fartsbot nokon gong? Nei, og det er jammen bra, siden jeg holder på å ta lappen.
 53. kva var den forrige boka du leste? Robert Crumbs tegneserieutgave av Genesis.
 54. leser du avisa? Ja. Jeg leser Klassekampen og Financial Times hver lørdag, Morgenbladet hver fredag, og Dagsavisen på jobb. Også leser jeg litt Aftenposten og Dagens Næringsliv på nett (selv om det hender jeg kjøper DN på papir, også), jeg skummer forsiden til Dagbladet.no og hopper videre til tegneseriene. Dessuten er det jo Guardian. Wow. Ganske voksen avismengde, merker jeg.
 55. abonnerer du på noko magasin? Vi har New Yorker og New York Review of Books. Begge anbefales på det varmeste. Vi pleide også å få Economist, men der skjedde det noe rart også har jeg ikke somlet meg til å bestille igjen.
 56. dansar du i bilen? Hvordan gjør man det?
 57. kva for radiostasjon høyrte du på seinast? P2! P2! Det er bare P2 for meg! <3 P2
 58. kva var det siste du skreiv ned på eit papir? Jeg prøver å kutte ned på papirskrivingen, siden det tar så mye plass når man skal ta vare på det. Så det siste var notater til boka i margen på researchpapirene mine. Noe av typen “Dette er veldig viktig” eller “Dette kan du bruke!”
 59. når var du i kyrkja sist? I Roma i høst. Mange kirker, inkludert en katolsk messe.
 60. er du lykkelig? (Kjenne etter. Hoste. Puste. Senke skuldrene.) Ja.

Sånn. Det er lov å svare på enkelte av spørsmålene i kommentarfeltet om du ikke har lyst til å fylle ut hele (c;


14 kommentarer til “60 små pausefisker”

 1. […] er fortsatt full av snått og har ingen hjerne og memer vidare. Denne gongen frå Idas blogg, og ho har lånt frå Hjartesmil, som igjen har lånt. Slik er memer. Og om du låner herifrå, så […]

 2. Fantastisk. Skulle gjerne sett denne type spørsmål besvart av statsministeren, eller andre personer med en “seriøs” framtoning. Jeg tar selvsagt deg også fullt seriøst Ida, og synes vekslingen mellom humor og nærhet, fakta og meninger, som du bruker i bloggen er supert. Artig innlegg. 🙂

 3. Tror det blir mange som vil kopiere denne 🙂 Fant deg via Villkatta, via Jenny og hit.. hehe Jeg kopierer denne, og poster senere, i natt tenker jeg… 😉

 4. […] å drikke uante mengder med kaffe i løpet av dagen. Det er fint at jeg fant denne listen inne hos Ida Jackson. Så fint at jeg stjal den. Selv om jeg egentlig ikke liker slike lister. Det gir meg i alle fall […]

 5. Hei! Jeg sendte deg en e-post med en forespørsel ifm et bokprosjekt for en stund siden. Ettersom innboksen din sannsynligvis overdøses av nye meldinger hver dag, vil jeg gjerne ekstrasjekke at du har mottatt den 🙂

  Mvh
  Annette

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: