Hva skjedde, Internett?

Og plutselig hadde jeg ikke oppdatert bloggen siden feberuar. De siste månedene har gått til leksikon og skriving, skriving og leksikon. Og på å forsøke å lære å stå på hodet i et yoga-shala sammen med folk som er svettere og sprekere enn meg. Jeg drepte ikke bloggen med vilje. Jeg drepte den med tekst. Jeg drepte den med downward-facing dog. Men så kommer det bøker, også. Opptil flere.

Bøker som kommer

 1. Lettlestboka “Lena lager parfyme”, om Lena som lager parfyme. Den kommer til høsten, på et skolebibliotek og en Appstore nære deg.
 2. En sakprosabok om bestefaren min og 2. verdenskrig. Den kommer (bank i bordet) til neste år.
 3. En diktsamling med arbeidstittelen “Dyr jeg har drept”. Den handler om dyr jeg har drept. Det er litt usikkert når den kommer. Dikt er treg materie.

Jeg har alltid vært dum og overlegen og sagt at jeg ikke brukte så mye tid på bloggingen. Jeg løy. Internett tar masse, masse tid. Selve teksten tar ikke så lang tid å skrive. Å trykke refresh og vente på respons, derimot. Det tar nesten hele dagen.

Å blogge er å skrive

Men blogging er ikke bare “interaktivitet”. Blogging er en måte å skrive på. Og i den siste tiden har blogginnleggene begynt å komme krypende. De har forstyrret meg i dusjen. De har poppet opp mens jeg har prøvd å vrenge meg selv som en kringle. De har vekket meg i femtiden på morgenen. Det er fint.

Det fineste er å skjønne at selv om det kommer nye og fancy tjenester på nettet hele tiden, så er det morsomste faktisk å formulere seg. Det morsomste er også den mest antikke nettformen av dem alle. Så hei bloggen. Hei Internett. Slutt å vekke meg på morgenen. Jeg har ikke glemt deg. Jeg må bare finne en måte å balansere dette på, så du ikke spiser alt.


12 kommentarer til “Hva skjedde, Internett?”

 1. Jeg tror det er vanskelig å finne balansen på internett selv om man ikke blogger så mye, også. Hva man skal ta inn, hva man skal la være å bruke tid på. Det er litt av en balansekunst det, å bruke nettet uten å bli overveldet av alt som er der.

 2. Eg forsøker å ikkje skrive noko i det heile tatt for tida, i håp om at det skal skje noko magisk med hjernen min som gjer at eg veit kva eg skal bruke dei neste 3-6 skriveåra mine på.

  Romanskriving er det sjukaste eg har gjort, men eg ser at det kunne blitt verre med ein F5-tast.

 3. Hurra for flere blogginnlegg, og ikke minst hurra for flere bøker! Jeg blir veldig nysgjerrig på den “Lena lager parfyme”, for jeg har et halvferdig blogginnlegg i hodet som heter “Lillesøster lager parfyme”, etter at Lillesøster kom hjem i forrige uke med armene fulle av roser og et krav om at vi skulle lage parfyme av dem. Og så gjorde vi det, med en smule eksperimentering og god hjelp fra internettet.

  • Så utrolig kult! Jeg skal lage et eget blogginnlegg om det nå. Jeg tror det er en sånn ting jenter gjør i en bestemt alder, for nesten alle jeg har pratet med har en parfymelageopplevelse – med varierende hell. Så bra du hjalp lillesøster 😀 Lenas luktet ikke så veldig godt til slutt…

   • Lillesøsters parfyme ble faktisk helt nydelig, såpass at jeg faktisk går og nasker noen spraydæsjer av den innimellom for å snuse. Takket være det vidunderlige internettet, selvfølgelig. 😉
    Gleder meg til boka!

 4. “den mest antikke nettformen av alle” du liksom. Jeg har hatt hjemmeside jeg. Med ekte gjestebok som folk kunne skrive i!

   • En blogg har daterte innlegg som kommer i kronologisk rekkefølge med et underliggende kommentarfeltet. Ei hjemmeside er lagt opp som en statisk presentasjon, som selvsagt kan oppdateres, med den infamøse gjesteboka som eneste kommentarmulighet. Sånn ca?

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: