Lena og heltinnene

20 kommentarer om “Lena og heltinnene”

 1. Hurra! Jeg gleder meg! Jeg er også totalt enig i vurderingen av jenteting. Hvorfor er det «skammelig» med jenteting, som man må «vokse fra» for å bli en saklig person? Hvorfor er det per def dårligere med Twilight enn Spiderman?

 2. Dette høres ut som en midt-i-blinken bok og ditto heltinne for Lillesøster (6) her i huset. Hun kan ikke få nok av bøker som handler om jenter som gjør ting de kanskje ikke burde gjøre. 🙂

 3. da jeg var liten lagde jeg parfyme i massevis. blandet vann med alt jeg syntes luktet godt på fine flasker, og forsøkte å selge det til voksne. de kjøpte den ikke.

 4. Høres ut som du har skrevet om datteren min. Garantert høytlesningsmateriale så snart vi får den i hus. Gratulerer med ny bok og flott at du utfordrer barnelitteraturkonvensjonene!

 5. Jeg gleder meg! På siste eksamen nå i mai prøvde jeg å skrive en barnefortelling med et litt likt utgangspunkt som deg, men det gikk ikke så veldig bra. Heldigvis betyr det ingenting. Barnebøker er kult, håper jeg får det til en gang.

  1. Ja, men det er et ganske stort element av tvang i The Hunger Games. Hun «må» ikke redde lillesøsteren sin, men dramaet handler jo ikke akkurat om at hun oppsøker en vanskelig situasjon. Hun er offer for en vanskelig situasjon, men håndterer den best.

   Og som Jorunn sier under – jeg er usikker på om YA er «barnebøker». Men Katniss er definitivt i grenseland her. Heltinne, men veldig få valg om muligheter til den klassiske «refusal of the call».

 6. Eg ville ikkje klassifisert Hunger Games som «barnelitteratur». Kategorien Young Adult dekkjer aldersgruppa «tenåringar pluss litt inn i tjueåra».

 7. Av nye heltinner som virkelig ordner opp og tar initiativ så er Tonje Glimmerdal min favoritt. (Forfatter Maria Parr)
  Hun er virkelig en jente (9 år) som både bryr seg om de hun treffer, og ordner opp og bestemmer mye, men også gjør feil og tabber som får ganske store konsekvenser.

 8. Dette blir spennende! (Og takk for tips av Thomas over her.) Har ei datter på 7 år som leser mye, men skulle ønske jeg fant noen bøker til henne som ikke er skrevne disney-historier hun har sett på film før. 😉

 9. Veldig spennende å lese, Ida. Vi har barnebokprosjekt på forfatterstudiet jeg går på, og målet er at vi skal skrive ferdig en bok på tre uker. Jeg føler jeg har en god idé, men det er vanskelig å tilpasse språket. Må stryke tekst hele tiden, fordi det blir for voksent. Tenker målgruppen blir seks til ni 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.