Å finne et språk for fedme

6 kommentarer om “Å finne et språk for fedme”

 1. Heia!

  Men minner om at tynn ikke er lik veltrent. Jeg har vært slank og ikke vært i stand til å løpe mer enn tjue meter. Det var kjipt ikke minst fordi jeg ikke hadde en unnskyldning som syntes utenpå, folk forventet at jeg skulle være sprek hele tiden. Nå veier jeg ti kilo mer og løper snart maraton. Alt er relativt. Det jeg prøver å si er at det finnes folk blant oss med naturlig høy forbrenning som også gleder oss til å lese denne bloggen 🙂

  1. Hei, så godt å se deg på nybloggen også!

   Det er et veldig godt poeng at tynn ikke er det samme som sprek. Og tynne folk med høy forbrenning bør vel heller ikke leve på kake og chips. Jeg er jo faktisk sprekere nå enn jeg var da jeg var 15, og da var jeg jo ikke så tjukk. Men jeg ville heller dø enn å sykle en tur… Heia maraton! Det synes jeg er skummelt og fascinerende! Del gjerne løpeting her! Det er superinteressant!

 2. Hei!
  Vet du… jeg satt og tenkte på dette akkurat i morges. Funderte så veldig på hvorfor i alle dager folk blir så inderlig provoserte når overvektige folk som for eksempel Jørgen Foss snakker om fedme og overvekt i media. Jeg tror ikke folk hadde reagert med slik harme dersom Jaquesson kom med de samme uttalelsene om prisen på smågodt for eksempel.
  Jeg tror det er viktig at vi snakker _med_ de overvektige og ikke bare _om_ dem. Så, der ble jeg litt politisk også. Det er jo der de mest relevante erfaringene ligger.

  Samtidig prøver jeg å ikke bli hun som har gått ned ti trinn på BMI-stigen for så å skal frelse hele verden med alle erfaringene jeg har gjort meg. Jeg husker jo godt hvor irriterende det var da jeg var stor pike. Ikke bare irriterende, men det rører ved noe ganske sårt. Som igjen holder en nede i sofaen heller enn å komme seg opp.

  Dette ble en fin, lang rant. Håper det var leselig. 😛

 3. Jeg er veldig innbilsk når det kommer til tynn/tykk problematikken. Jeg mener bestemt at det blir helt stille rundt bordet når jeg bestiller dessert, og at tynne folk mumler «skjerp deg» i munnvika når jeg spiser soft-is. Så -innbilsk på en negativ måte for meg. Jeg så forresten Kari på t-banen. Hun så ikke noe mer lykkelig ut enn oss andre. Takk for en intelligent blogg uten skrivefeil og ordentlige problemstillinger. I will follow.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.