Bonusspor til Morfar, Hitler og jeg

7 kommentarer om “Bonusspor til Morfar, Hitler og jeg”

 1. Jeg gleder meg – eller kanskje GLEDER er feil verb – til å lese. Dette blir garantert neste bok i lesesirkelen jeg er med i. Morfaren min var også nazist. Men det har jeg visst noen år. Og jeg tror ikke han var aktiv på noe vis. Men jeg har ikke forska så mye i det, det må jeg erkjenne. Takk for at bloggen lever igjen, forresten!

  1. Tusen takk, Camilla! Det er jo helt frivillig å forske mye på det. Jeg tror nok jeg var spesielt interessert fordi Per skrev så mye? Håper det blir en hit i lesesirkelen! Jeg er stygt redd for at det ikke er en veldig lystig bok, så gleder seg er nok kanskje litt optimistisk (c;

  1. Hei Madeleine!

   Ja, du kan gå på Nasjonalbiblioteket og få dem til å lage en PDF til deg av microfilmene. Eller så kan du sende meg en e-post til ida@idajackson.no, så kan jeg dele Dropboxmappen min med deg. Hvis du har en Dropbox-konto, altså. Det er veldig interessant lesning!

 2. Jeg har lest boken – raskere enn jeg vanligvis leser bøker. Først og fremst fordi jeg beundrer Ida og selvsagt fordi boken ikke bare handler om en vanlig morfar. Jeg lærte mye om krigen da jeg leste – alt dette visste jeg ikke. Egentlig har jeg aldri reflektert over at det fantes nordmenn som var nazister. Bortsett fra Quisling og Hamsun har bare motstandsbevegelsen og heltene vært tema.

  Jeg husker vi ble bedt om å intervjue en i familien om krigen da jeg gikk på barneskolen. Jeg var aldri redd for å finne en nazist – og det fant jeg heldigvis ikke heller. Jeg kjenner på forvirringen din Ida – alle følelsene du beskriver så godt, så personlig og likevel ikke sentimentalt.

  Enda så mye din morfar trodde på de gale tingene smittet dette ikke over på barn og barnebarn; holdningene stoppet der – og du er et bevis for at Per i allefall var en god morfar! Ingen kan ta det bort.

  Tusen takk for at du delte historien!

  1. Kjære Janniche!

   Tusen takk for denne fine kommentaren! Per var en fanatstisk morfar, ja. Vi i familien er veldig takknemlig for at vi fikk så mye godt som vi gjorde. Stor klem og takk for at du leste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.