Nei, jeg starter ikke for meg selv fordi jeg har en genial idé. Jeg gjør det fordi jeg er sta og sær.

7 kommentarer om “Nei, jeg starter ikke for meg selv fordi jeg har en genial idé. Jeg gjør det fordi jeg er sta og sær.”

 1. Haha! Følte det omtrent sånn da jeg startet enkeltpersonsforetaket mitt i 2008. Ikke minst i researckperioden i forkant. Jeg meldte meg til og med opp i et fag i grunderisme (har glemt hva det het) på universitetet. Og hele pensum var sånn. Oppfinnelser og verdensmarked o.s.v. Jeg skulle jo bare bli forfatter og var fullstendig malplassert. Slutta lenge før eksamen. Gikk også på et lite kurs i regi av innovasjon norge – akkurat det samme.
  Jeg har hatt flere brukbare forretningsideer oppigjennom åra, men de har allhatt en sentral feil; jeg er ikke innstilt på å bruke så mye tid, krefter og penger på annet enn å skrive. Vel fornøyd med enkeltpersonsforetaket mitt.

  1. Å skrive er livet!
   Men jeg synes likevel at det er rart at dette med idéutvikling får så stor plass. Jeg føler det er en sminking av mye av hva livet for seg selv egentlig er. De snakker jo lite om å gå konkurs eller å ikke betale skatt i tide, og det er jo relevant uansett hva slags type foretak man er.

 2. Kjenner meg igjen, og gjorde det samme som deg da sønnen vår ble født. Det vi startet da er Webgruppen nå, og er blitt levevei for flere enn Jakob og meg. :-))) Forhåpentligvis blir det pensjonsordning av det etter hvert også. Uansett: det er godt å jobbe for seg sjøl. Fordelene oppveier ulempene sånn circa tigangeren i mine øyne. Og som Jakob pleier å si: Jeg tror aldri jeg kommer til å klare å være ansatt igjen. Så lykke til, Ida!

  1. Så moro å høre at du begynte Webgruppen da sønnen ble født, Nina! Det visste jeg ikke! Og tusen takk for lykkeønskninger! Jeg tenkte å invitere meg selv på kaffe til dere en dag, du er jo defintivt i gruppa «damer jeg har lyst til å høre mer om sjappa til» 😀

 3. Åh, som jeg kjennner meg igjen!! Jeg kjenner meg IKKE igjen i «start-up og idémyldring med kult hodeplagg og converse»-universet. Jeg driver for meg sjøl fordi jeg vi leve i tråd med mine egne verdier. Og blir fort lei folk… 😉

  1. Det blir jeg så glad for å høre, Caroline! Det med å leve i tråd med egne verdier kan jeg definitivt signere (c;
   Jeg lurer dog på om noe av greia med Start-up-og-idémyldring er at de er veldig, veldig mannsdominerte? Jeg følger med på Shifter og en del andre nettsteder som har gründere som målgruppe og føler egentlig at jeg bare ser på bilder av menn…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.