Jeg lager hemmelig klubb på Patreon. Du er invitert.

Hei, kjære. Det har vært noen underlige dager etter at den gratis Brillebjørn-lydboka ble lastet ned over 17 000 ganger på en uke. Etter å ha sendt e-poster med over 1000 mennesker som det viser seg har lest bøkene mine i over ti år, har jeg tenkt mye på hva mer jeg kan lage til leserne mine enn “bare” en blogg.

Så nå har jeg laget en hemmelig klubb. Jeg har kalt den Binneklubben (alle kjønn velkomne!), fordi i fantasien min er det mamma og mor, mødrene til Brillebjørn, som er de første medlemmene. At det er et sted de kan slappe av, hente frem strikketøyet, åpne Pepsi Max-en og kanskje en øl (hvis de ikke er for søvnige) og få påfyll. Er det noe jeg har lært de siste ukene, er det at bak hver eneste solgte Brillebjørn-bok, står det en fantastisk høytleser. De gjør en kjempejobb med å lese bøkene mine høyt, men de trenger en lesepause innimellom. Og Binneklubben gir dem akkurat dét, pluss muligheten til å komme med innspill på bøkene de kommer til å lese høyt flere ganger enn meg.


Derfor får medlemmene i Binneklubben:

  • En barne-podcast hver lørdag morgen med eksklusivt, originalt innhold, skreddersydd for ungene til medlemmene i Binneklubben. Jeg tar utgangspunkt i alderssammensetning, interesser og lager en eventyrstund. Det blir sanger, rampete vers, egne versjoner av sagn og folkeeventyr, med gjestespill fra de “etablerte” barnebokkarakterene mine. Ja, jeg har funnet opp Barnetimen for de minste på nytt.
  • Et digitalt, live forfatterbesøk i måneden der jeg leser fra Brillebjørnbøkene og Lena-bøkene. De tre siste årene har jeg måttet takke nei til over hundre forespørsler om forfatterbesøk på ulike folkebibliotek. Å være omreisende trubadur for småbarn har vært vanskelig å kombinere med det faktiske småbarnslivet. Men digitalt lar det seg gjøre. Forfatterbesøkene blir selvsagt tilgjengelige som video etterpå, i tilfelle ungen din plutselig dupper midt i lesestunden.
  • Et personlig kjærlighetsbrev i måneden til den som leser bøkene høyt. Du er best og du fortjener mer kos enn jeg kan putte i en vanlig barnebok.
  • Mulighet til å testlese tidlige utkast av Brillebjørn-bøker og Lena-bøker og foreslå temaer for nye bøker (høytlesers privilegium!)
  • Skikkelig lukket selskap med overraskelser og artige aktiviteter

Ja, det koster penger. Omtrent like mye som en barnebok i månedlig medlemsavgift. Meld deg inn her.

Må jeg ha barn for å bli binne?

Nix! Binneklubben er for alle leserne mine (helt uavhengig av kjønn)! Jeg har laget to ulike medlemsskap for de som vil ha mer Virrvarr-innhold: Binneklubben barnefri og Binneklubben etter leggetid. Medlemmer i “Etter leggetid” får tilgang på både voksenstoff og barnestoff, mens barnefri bare får voksenstoff. Velg det som passer best for deg!

Jeg lager også denne klubben fordi jeg savner den gamle Internetten. Den der jeg kunne skrive langt og personlig om sexleketøy og psykiatri. Den der jeg kunne være mer meg selv enn noen andre steder. Jeg klarer ikke å skru klokka tilbake til 2007, men jeg kan lage et litt mer skjermet rom for å dele råere og drøyere innhold. Og det får du i Binneklubben Barnefri og Etter leggetid.

Du får også tarotlesninger og horoskoper, fordi det er så utrolig gøy for meg å lage det. (Du kan helt fint skippe det og få lilla-skjerf-fri medisin, altså.) Det er bare at målet med Binneklubben er å lage en digital scene der jeg kan være hele meg. En person som brenner for barnebøker, men som også er besatt av andre verdenskrig, som alltid vil snakke om kropp og politikk, og som har lest tarotkort i tyve år. En av de første medlemmene kalte Binneklubben etter leggetid for “hennes annerledes dameblad” og det synes jeg er en bra beskrivelse. Et drøyt og plutselig dameblad du kan sende meldinger til. Og som svarer.

Som medlem i Binneklubben Barnefri/Binneklubben etter leggetid får du:

  • Medisin på e-post hver mandag. Litt tarot, litt horoskop, litt politikk, litt rå og personlig tekst fra meg. Dette er inspirerte og umiddelbare tekster du ikke får noen andre steder – litt som denne blogging var før 2010.
  • En digital vinkveld i måneden. Jeg lager live salong (som du selvfølgelig får opptak av, også) der jeg inviterer en av mine favorittpersoner i universet, og så svarer vi på spørsmål og prater fritt. Ikke en panelsamtale, ikke en debatt, men en uformell samtale der vi slipper oss løs. De to første bekreftede gjestene er Ida Aalen og Nina Brochmann. Jeg lover at det kommer til å bli mega-bra, og noe du definitivt ikke får andre steder.
  • Tilgang på uferdige tekster og bonus-innhold.
  • Skikkelig lukket selskap med overraskelser og hemmelig klubb, selvfølgelig.

Høres det fristende ut? Meld deg inn i Binneklubben Barnefri & Etter Leggetid.

Jeg blir veldig glad om akkurat du blir med. Vi er midt i en underlig tid, og jeg leter etter nye måter å være forfatter på. I denne isolerte tid, er jeg helt sikker på at tettere leserkontakt gjør alene-skriving morsommere. Så bli med og lag litteraturhistorie med meg.

Og til de som lurer: Nei, dette betyr ikke slutten på bloggen eller bøkene. Det betyr heller at jeg finner opp noen andre formater i tillegg.


Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: