Gratis lydbok om Brillebjørn

Jeg har laget en gratis lydbok om Brillebjørn.

Den handler om hvordan Brillebjørn må være hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk, og handler om Corona-krisen, sett fra en treårings perspektiv. Den er blitt lastet ned over 19 000 ganger siden 14. mars.

En mor sier: «Jeg fikk ikke alenetid på do, men jeg fikk ammet babyen min uten at den andre ungen kravlet på ryggen min samtidig! Et ekte friminutt!»

Klikk her for å laste den ned.

En egen illustrasjon til lydboken, også med CC-BY-SA.40 av Jens A. Larsen Aas

Verdens beste illustratør (altså Jens) har laget en egen illustrasjon med samme lisens. Den kommer også i en fargeleggingsutgave, siden det eneste som er morsommere enn å høre på lydbok, er å høre på lydbok mens man fargelegger.

Klikk her for å laste ned høyoppløselig Brillebjørn-illustrasjon og fargeleggingsark.

Klikk her for å få gratis Brillebjørn-boka på engelsk.
Klikk her for å få den på dansk.

Her er en illustrasjon til Brillebjørn-boka, laget av en andreklassing på Brentemoen skole i Lillesand. Er den ikke fin?

Problemer med å få lastet ned lydboka?

Når du legger inn e-posten din, kommer du til en nettside der du kan laste ned boken som PDF. Du får også en e-post fra meg hvor det er en stor, grønn knapp du må trykke på for å bekrefte at du vil ha lydbok. Når du har trykket på den, får du lydboken i en separat e-post. Det er en MP3-fil du kan laste ned og spille hvor som helst. Grunnen til at det er to e-poster, er for å at hverken du eller jeg skal få spam.

Personvernsinformasjon: Jeg deler ikke e-posten din med noen. Jeg sender deg ikke spam. Men jeg forbeholder meg retten til å sende deg e-post med tilbud på andre Brillebjørn-bøker og nyheter om ting som skjer i Brillebjørn-universet (og andre barnebøker jeg jobber med).

Lydboken er lisensiert med en CC-BY-SA-4.0-lisens. Det betyr at du har lov til å dele den så mye du vil og endre den så mye du vil, så lenge du sier at du har den fra meg og lar alle andre ha de samme rettighetene til gjenbruk og remix som du fikk.

Det betyr at hvis du jobber i barnehage og har lyst til å lese den opp på YouTube mens du legger inn ekstra, egenskrevne detaljer, så får du lov til det. Du kan lese meg forklare Creative Commons-lisenser her.

Du kan lese det opprinnelige blogginnlegget om den gratis lydboka her.

Du kan lese om hvordan jeg tenker når jeg skriver om Brillebjørn her.