Om meg

Kjære deg som leser. Jeg heter Ida. Jeg elsker å jobbe med skriving og sosiale medier, og har gjort det siden 2007.

Dagjobben min er å være innholdsrådgiver i Netlife Research. Der jobber jeg sammen med noen av de flinkeste webfolka i Norge, som Ida Aalen, Ove Dalen og Eivind Lund. Målet? Å fikse Internett, en nettside av gangen. Hvis du vil at jeg skal komme og jobbe sammen med deg, kan du sende en e-post om hva du trenger hjelp til, så får vi det til! (NB: Det koster penger.)

Når jeg ikke jobber med nettsider, er kveldsjobben, nattjobben, grytidlig-morgen-jobben og alle-fridager-jobben min er å skrive bøker for Aschehoug forlag.

Bøker jeg har skrevet

Jeg skriver både skjønnlitteratur og sakprosa. Den siste boken min, Morfar, Hitler og jegble nominert til både Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen. Jeg skrev de tre barnebøkene om Lena i 2012, 2013 og 2014. Jeg skrev fagbok-selvbiografien Sosiale medier: Hvordan ta over verden uten å gå ut av huset i 2010, og jeg skrev den skeive sexhåndboka Jenter som kommer sammen med flinke Maren Kristiane Solli i 2008.

Følg meg, følg meg

Jeg er aktiv flere steder på nettet. Hvis du vil holde kontakten med meg, er det bedre å like Facebooksiden min enn å legge meg til som venn. Jeg svarer bare på venneforespørsler fra folk jeg vet hvem er.

 

21 tanker på “Om meg

 1. Hei Ida!
  Jeg har nettopp starta å følge bloggen din – KANON! 🙂

  Jeg mailer deg nå på vegne av tenThing ,som er et brassensemble bestående av kun kvinner.Vår kunstneriske leder er Tine Thing Helseth,og sammen har vi ti begynt å ta den klassiske musikkverdenen med storm 🙂
  Vi skal til høsten slippe plate,og med oss på lanseringsturnèen har vi Rikskonsertene.
  I samarbeid med plateselskapet vårt SImax er det nå på vei til å bli en blogg om oss,og Rikskonsertene(heretter kalt Rk…langt navn det der gitt.)ønsker at vi ferske bloggere skal ta et lite møte med en ekte blogger. Siden jeg ikke likte forslagene på hvem vi skulle i møte med, trumfet jeg igjennnom at vi skulle prøve å få til et møte med deg! Denne mailen her er veldig lite utfyllende,jeg har prøvd å ringe deg for å forklare mer hva dette går ut på,men kanskje du kunne ringt meg? om du kan det, er jeg bedre på å forklare prosjekt blogg+ tenThing+ RK+simax muntlig….;)
  RK betaler deg selvfølgelig for møtet!!

  Hadde vært fantastisk med rask tilbakemld,vi skal snart starte bloggen og …hjelp! 🙂
  Gratulerer med ny jobb forresten 🙂

  Om du vil/kan ringe meg er jeg å få tak i på 99 00 43 26!
  Du er kul,rett og slett,håper på at du har tid til oss.

  Hilsen Maren,Tine,Mari,Guro,Elin,Karin,Ingebjørg,Tone ,Astri og Frøydis 🙂

  • Hei Ida! Jeg kommer med ei bok om min store heltinne, kabaretsangerinnen Bokken Lasson på Aschehoug Forlag 16. oktober. Da skal et være stor fest for Bokken på Teatermuseet på Frogner Hovedgård kl. 18.00. Jeg vil gjerne invitere deg dit. Dessuten har jeg bedt forlaget om å sende deg et anmeldereksemplar av boka. Jeg har fått deg anbefalt av andre bokinteresserte.
   Vennlig hilsen
   Anne Helgesen

 2. Hei Ida Jackson
  Vi er flere som leste artikkelen din i Språknytt om skriving i sosiale medier med begeistring. Nå lurer jeg på om du har mulighet til å være med på en konferanse som medielærere i videregående skole i Oslo skal ha mandag 11. april på Elvebakken videregående skole (som ligger rett ved Jakobkirka i Hausmannsgt).
  Flott om du kan ta kontakt eller sende meg kontaktinfo på deg så jeg kan ta direkte kontakt.
  Jeg kan kontaktes på helene.samuelsen@gmail.com eller telefon 99624285.

  Takk så langt!
  Med håpefull hilsen fra Helene Samuelsen
  Medielærer ved Elvebakken videregående skole

 3. Har fulgt virrvarrbloggen lenge og hoppet selvfølgelig rett over til denne når du byttet. Og vet du hva? Det var deg som fikk meg til å skjønne at mellom alle fjortissjentebloggene finnes det faktisk veldig fine blogger også. Takk for det!

 4. Hei!
  Takk for fin bok om sosiale medier og fin blogg! Jeg prøver å få kontakt med deg om en innledning på et webinar (eller webseminar eller hva det burde kalles) den 18. april. Har prøvd å sende e-post, men er usikker på om jeg har riktig adresse? Blir veldig glad hvis jeg hører fra deg!

  Beste hilsen fra Hilde S. Grønhovd;
  Informasjonsrådgiver i VOFO

 5. Hei Ida!

  Er nettopp ferdig med å lese boken din om sosiale medier, og hadde bare lyst å føle oppfordringen din om å gi tilbakemeldinger. Jeg må si at jeg synes du hadde mange gode poenger og observeringer, og har skrevet boken på en måte som jeg tror gjør at alle, internettkyndige eller ikke, har mulighet til å få en god kjennskap til bloggen som plattform.

  med vennlig hilsen
  Tara

  (jeg antar du forstår at jeg, som du har nevnt i boken din, velger å være mer anonym fordi jeg skriver om et personlig og intimt tema i bloggen min 🙂

 6. Litt på sida, men…
  Har så langt hatt stor glede av kommenaterne dine i Lørdagsgjesten i Fredrikstad Blad. Men jeg greier ikke finne disse på nett. Er de lagt ut noe sted? Er fler av dem jeg gjerne skulle ha delt med mine venner 🙂

  Mvh Erika

 7. Hei Ida

  En forespørselm vedr. å få slettet kommentarer fra meg på din forrige blogg:

  Uff… – Går det an å slette den out of place «helt på trynet»-kommentaren fra Frode N…… på din forrige blogg. Tross alt tålelig o.k. i the real. Btw.. burde lese din bok om sosiale medier før inntreden på internett.
  Nå: – «Warmth of other suns» fra Isabel Wilkerson først. (- Hadde som jobb å holde oversikten som assistent på ett bibliotek, men tross alt, en bør ikke holde oversikt på alt på nett… )

 8. Hei,

  Jeg håper det er greit at jeg tar kontakt. Jeg er manager for innhold, artikler og linker som blir lagt ut på nettsider fra OMR UK, http://omruk.com, og vi er interesserte i å bygge solide samarbeid med gode nettsider, slik som deres egen bloggside.

  Her hos OMR jobber vi med et stort utvalg av klienter, i mange sektorer, og hjelper dem å bygge opp en høy linkprofil på nettet. Hva vi kunne tenke oss å gjøre for deres nettside, og eventuelle andre sider dere har, er å levere profesjonelle innlegg, artikler eller nyheter med jevne mellomrom, i bytte for et par linker til våre klienter inkludert i teksten. Temaene på innleggene blir valgt etter deres egne ønsker.

  Hvis dere ikke er interesserte i å motta gratis innlegg fra vår side, er vi villige til å se etter andre løsninger (godtgjørelse eller tjenester), for å få våre klienters linker på deres nettsider.

  Jeg vil understreke at vi ikke er roboter. Jeg er en del av et team her hos OMR som jobber for å bygge solide samarbeid mellom nettsider, som kan hjelpe både dere, og våre klienter.

  Det kan hende en av mine kollegaer har kontaktet deg tidligere uten at vi har hørt fra dere. Hvis dere ikke er interesserte, vennligst send oss en e-post tilbake. Hvis du er interessert, ta kontakt, så vi kan diskutere den beste måten vi kan samarbeide på.

  Takk,

  Med vennlig hilsen,
  Ole

 9. Hei, må si at du har litt av en interesse kombo; «porno, Waffen SS, matlaging, poesi og design».

  Hm..hva skal man si? Har du skrevet noe om Waffen-SS ? (Finner ikke noe på bloggen din i allefall, eller er jeg kanskje for dårlig til å lete?)

 10. hei jeg vet ikke om dette er det riktige stedet å skrive om dette siden jeg fant et innlegg av deg på din gamle nettside virrvar som heter pasient søker psykolog…jeg kjente meg virkelig igjen fordi sliter med det samme akkurat nå!

  prøver å finne en psykolog som er kognitiv terapeut med offentlig avtale og det er helt umulig!!!

  hvis noen vet om noen vær så snill si i fra er helt desperat:(trenger hjelp med depresjon,angst,selvtillits problematikk,negativ tankemønster…

  hvis noen vet om en psykolog som ikke er kognitiv terapeut men som de er fornøyd med likevel så si i fra da også finner jeg ikke en kognitiv så må jeg bare akseptere det:(

  hvis dette ikke går vil jeg gjerne også ha en anbefaling om en privatpraktiserende psykolog som er kognitiv terapeut?

  plzzzzzzzzzzz hjelp

 11. Tilbaketråkk: SNL eller Wikipedia–hvem skal man stole på? | Tversover

 12. Tilbaketråkk: Store Norske viser vei for digitale etternølere | Netthoder

 13. Hei, Jeg forsøker å få kontakt med deg for å invitere deg til Høgskolen i Vestfold.
  Jeg har sendt en epost til jobbmailen din på store norske leksikon og venter spent på svar.
  Hilsen Siri Nergaard

 14. Tilbaketråkk: Sosiale medier og journalistikk | Katjada

 15. Hei!

  Jeg heter Lise og skriver en sak om det å være frilans og du skrev et ganske treffende innlegg om den saken. Vil gjerne komme i kontakt med deg – send meg en mail, så kan vi ta en kaffe og prat om du har tid!

  Lykke til med bokskriving 🙂

 16. Jag tycker att en förlåtande inställning till din morfar kan vara rätt, en del lät sig värvas pga. kommunist oron sedan gick det ej att ta sig ur, allt är inte svartvitt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s